Beljaart fase 3

In fase 3 van de nieuwbouwwijk de Beljaart in Dongen bouwt Casade 42 NOM-eengezinswoningen, verdeeld over drie straten. De eerste bewoners hebben in september 2018 de sleutel in ontvangst genomen.

Nul-Op-de-Meter (NOM)

Het plan omvat 42 kleine eengezinswoningen, verdeeld over zes blokken, waarvan twaalf hoekwoningen en 30 tussenwoningen die bestemd zijn voor starters en kleine gezinnen. De woningen hebben twee slaapkamers en een bergzolder. 

NOM woningen zijn zo goed geïsoleerd dat ze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. De woningen hebben geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch. Zonnepanelen op het dak voorzien de woningen van energie. 

Energieverbruik 

De hoeveelheid energie die de zonnepanelen opwekken volstaat voor een gemiddeld verbruik. Hoeveel u totaal aan energie betaalt ligt aan uw energieverbruik. Dit verbruik hangt af van uw gezinssamenstelling, de aanwezige apparatuur, de weersomstandigheden en uw woongedrag. 

EnergiePrestatieVergoeding (EPV) 

Voor deze woning betaalt u ons elke maand een EnergiePrestatieVergoeding. Dit bedrag compenseert deels de extra investering die nodig is voor de zonnepanelen en het extra isolatiepakket. De EPV vervangt een groot deel van de energiekosten van uw energieleverancier. 

Monitoringssysteem 

U kunt uw energieverbruik volgen via een speciaal digitaal systeem. Hiermee houdt u de controle over uw verbruik en daarmee over uw energiekosten. Om u extra van dienst te zijn, kijken we graag samen met u hoe de installaties werken, wat uw woongedrag doet met uw verbruik en waar we u bij kunnen adviseren en ondersteunen. 

Anders wonen 

In een NOM woning woont u anders dan in een reguliere woning. Zo betaalt u uw energierekening op een andere manier en kookt u elektrisch. Elke verblijfsruimte krijgt automatisch verse en schone lucht zonder dat u ramen hoeft te openen en de temperatuur is in elke ruimte hetzelfde. 

De woningen hebben: 

  • een woonkamer met open keuken
  • een badkamer
  • twee slaapkamers
  • een bergzolder
  • een aparte toiletruimte
  • een buitenberging
  • een tuin

Maandelijkse kosten

De huurprijs bedraagt € 597,30 (prijspeil 2018).
De servicekosten bedragen € 5,30 en de EPV € 95,00.

Brochure en plattegronden

Uitgebreide informatie over de woningen leest u in de brochure van Beljaart fase 3.
De plattegronden en gevelaanzichten kunt u hier bekijken.

 

Vertalen / Translate