Hennep? Einde huurovereenkomst!

Wij willen dat u fijn woont in een veilige omgeving. Het kweken van wiet/hennep hoort daar niet bij. Wij hebben daarom een zero tolerance beleid.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Meld dit bij de politie of Casade. Liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Het kweken of bewerken van hennep is verboden in onze huurwoningen. Wij hanteren een zero tolerance beleid. Dat wil zeggen dat we bij het aantreffen van hennep of andere drugs direct overgaan tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning.

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Als wij hennepkweek of een ander type productie van (soft-)drugs ontdekken, geven wij de huurder de mogelijkheid vrijwillig het huurcontract op te zeggen. Het kan daarom voorkomen dat u de huurder nog in de woning ziet omdat de woning niet direct wordt ontruimd.

Zegt de huurder de huurovereenkomst niet vrijwillig op, dan vragen wij de rechter om de huurovereenkomst te beëindigen en de woning te ontruimen. De rechter wijst dit vonnis meestal toe. Als het vonnis is uitgesproken, informeren wij de omwonenden over de situatie. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder.

Een veroordeelde huurder komt twee jaar niet meer in aanmerking voor een andere woning. 

Wat gebeurt er als jullie drugshandel ontdekken?

Wij hanteren een zero tolerance beleid. Bij ontdekking van hennep of andere drugs starten wij altijd een gerechtelijke procedure. Wij stellen de huurder in de gelegenheid om zelf de huurovereenkomst te beëindigen. Doet de huurder dat niet, dan vragen we de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te ontruimen. De kosten hiervan moet de huurder betalen. Als de rechter een vonnis heeft uitgesproken informeren wij de omwonenden over de situatie. 

Heeft u het vermoeden van drugshandel, bel dan de politie. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem. Ga niet zelf op onderzoek uit.

Stel uw vraag

Vertalen / Translate