Moet ik mijn schoorsteen vegen?
Ja, u moet zelf uw schoorsteen schoonhouden. U bent verplicht ieder jaar uw schoorsteen te (laten) vegen.
Eens in de paar jaar krijgt uw huurwoning zogenoemd planmatig onderhoud. Dat zijn werkzaamheden die bij meer woningen tegelijk in uw straat worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan buitenschilderwerk, het vervangen van keuken en badkamer of het reinigen van uw cv-ketel.
Ja, u moet zelf uw schoorsteen schoonhouden. U bent verplicht ieder jaar uw schoorsteen te (laten) vegen.
U kunt de rookmelder afstoffen met een doek of met een stofzuiger. Hoe dit werkt laten we u graag zien in een van onze klusfilmpjes: 'Onderhoud rookmelder'.
Rookmelders zijn gevoelig voor stof. Hierdoor kan een rookmelder een ongewenst alarm geven. Daarom is het verstandig de rookmelder 2 x per jaar schoon te maken.
We gaan alle asbesthoudende golfplaten van bergingen vervangen door asbestvrije golfplaten. Inmiddels hebben we dat al bij een paar honderd woningen gedaan. Als uw berging een asbesthoudend dak heeft, gaan we dat voor 2024 vervangen. U ontvangt daarover tijdig bericht en meer informatie van ons. Heeft u asbest op een schuurtje dat u zelf geplaatst hebt? Dan neemt Casade de kosten voor het verwijderen van deze asbesthoudende platen voor haar rekening. Neem gerust contact met ons op, als u uw golfplaten (gratis) wilt laten verwijderen door Casade. U moet dan wel nog zelf voor nieuwe dakbedekking zorgen.
In principe moet u blad in de dakgoot zelf verwijderen. Eens in de zoveel tijd doen wij dit voor u. Het verschilt per complex hoe vaak we de dakgoten schoonmaken. Dit komt bijvoorbeeld doordat bij het ene complex meer bomen staan dan bij het andere.
Ja hoor, u mag zelf rookmelders aanschaffen en plaatsen.
Hoe u de rookmelders schoonmaakt en onderhoudt, laten we u graag zien in een van onze klusfilmpjes: 'Onderhoud rookmelder'
U moet als bewoner zelf de werking van uw rookmelder controleren, de batterijen vervangen en eventueel de rookmelder vervangen als dit nodig is.
Het is verstandig om zo nu en dan te testen of uw rookmelder het nog goed doet. U drukt hiervoor op de testknop. Dat is een klein knopje op de zijkant of op het deksel van de rookmelder.
Gaat het alarm af? Dan doet uw rookmelder het goed.
Elk jaar bekijken we welke woningen aan de beurt zijn voor planmatig onderhoud. Bij dit onderhoud hoort bijvoorbeeld de verwarmingsketel, schilderwerk aan de buitenzijde, herstellen van gevels, vervangen van dakgoten en het vernieuwen van de badkamer, keuken of toilet. Ook hebben we aandacht voor energiebesparing. U krijgt op tijd bericht als uw woning aan de beurt is. U hoort dan wat we gaan doen.
Stel uw vraag via 0800 55 222 22 (gratis).
Neemt u dan even contact met ons op via 0800 55 222 22. Wij proberen de problemen zo snel mogelijk voor u op te lossen.
Bij bepaalde onderhouds- of verbeteringswerkzaamheden in uw woning ontvangt u een financiële vergoeding. Bijvoorbeeld als we alle kozijnen vervangen. Bij woningverbetering ontvangen alle bewoners deze vergoeding. U ontvangt eventuele vergoedingen na de oplevering van het gehele project.
U krijgt een brief dat verschillende aannemers uw woning komen bekijken. Dit doen zij om voor ons een prijs te maken voor het werk. Wij selecteren hierna de aannemer. Zodra bekend is wie de klus gaat doen, krijgt u opnieuw een brief. Daarin staat wat er gaat gebeuren en bij wie u terecht kunt met vragen. Van de aannemer krijgt u bericht op welke datum ze bij u aan het werk gaan.
Nee, de kosten voor planmatig onderhoud betalen wij.
Laat u tijdens het planmatig onderhoud extra werkzaamheden uitvoeren door de aannemer? Dan betaalt u deze kosten altijd zelf.
Belt u dan het schildersbedrijf. U vindt de gegevens in de brief die u van ons ontving. De schilder maakt nieuwe afspraken met u.
Wij informeren u altijd per brief als we in uw wijk en/of woning werkzaamheden of onderzoeken moeten doen. Iedereen die namens ons langskomt kan zich legitimeren. Vraag de bezoeker gerust om die legitimatie en/of de brief. Vertrouwt u het niet? Bel ons dan.
Ja hoor, neem hiervoor contact met ons op via 0800 55 222 22.
In de eerste weken na een schilderbeurt mogen ramen niet gewassen worden. De verf moet eerst drogen.
Woont u in een flatgebouw? Dan worden de ramen volgens het gewone schema gewassen.
Woont u in een eengezinswoning? Was dan de ramen zelf. Wij komen daarvoor niet langs.
Nee, plinten horen bij de afwerking van een vloer. Voor dit klein onderhoud in de woning bent u als huurder zelf verantwoordelijk.
Krijgt een huis een nieuwe bewoner? Dan bepaalt Casade of vervanging van plinten nodig is.
Laat het ons weten als u vindt dat uw toilet vervangen moet worden. Onze opzichter komt dan bekijken of u een nieuw toilet krijgt. Ook kijken we of we dan meer toiletten in uw straat gaan vervanen. Als blijkt dat u nog wat geduld moeten hebben voor de vernieuwing van het toilet, dan geven wij wel aan hoe lang dat ongeveer gaat duren. Dringende gebreken aan uw toilet lossen we altijd op, ook al wordt het toilet nog niet vernieuwd. Normaal gesproken vervangen we een toilet na ongeveer 30 jaar.
Laat het ons weten als u vindt dat uw badkamer vervangen moet worden. Onze opzichter komt dan bekijken of u een nieuwe badkamer krijgt. Ook kijken we of we dan meer badkamers in uw straat gaan vervangen. Als blijkt dat u nog wat geduld moet hebben voor de vernieuwing van de badkamer, dan geven wij wel aan hoe lang het ongeveer gaat duren. Dringende gebreken aan uw badkamer lossen we uiteraard altijd op, ook al wordt de badkamer nog niet vernieuwd. Normaal gesproken vervangen we een badkamer na ongeveer 30 jaar.
Laat het ons weten als u vindt dat uw keuken vervangen moet worden. Onze opzichter komt dan bekijken of u een nieuwe keuken krijgt. Ook kijken we of we dan meer keukens in uw straat gaan vervangen. Als blijkt dat u nog wat geduld moet hebben voor de vernieuwing van de keuken, dan geven wij wel aan hoe lang dat ongeveer gaat duren. Dringende gebreken aan uw keuken lossen we uiteraard altijd op, ook al wordt de keuken nog niet vernieuwd. Normaal gesproken vervangen we een keuken na ongeveer 25 jaar.