Informatie bij verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Wij helpen u graag op weg!

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Stuur de post 'retour afzender'. Streep het adres door, vermeld 'retour afzender' en stop het in de brievenbus. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken huurder niet door.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Nadat de opzichter bij u langs is geweest voor de voorinspectie, adverteren wij de woning zo snel mogelijk op Woning in Zicht. Soms verhuren we de woning aan iemand uit een bijzondere doelgroep, bijvoorbeeld een zorgpartij of aan een statushouder.

Het lukt niet altijd om direct een nieuwe huurder te vinden. Niet elke woning wordt door de eerste kandidaat geaccepteerd.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname van spullen door de nieuwe huurder?

Tot aan de eindinspectie kunt u spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. De overname legt u vast in een overnameovereenkomst. Dit formulier levert u tegelijk met de sleutels van de woning bij ons in.

De kosten verrekent u onderling. Casade is hier geen partij in. Worden spullen niet overgenomen of is er nog geen nieuwe huurder bekend op het moment van de eindinspectie? Verwijdert u dan de goederen vóór de eindinspectie met de opzichter. 

Ik ga verhuizen, maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Wanneer op de laatste huurdag nog geen nieuwe huurder bekend is, of als de nieuwe huurder de spullen en/of veranderingen niet wil overnemen, dan moet u deze uit de woning verwijderd hebben.

Uitzonderingen gelden alleen als deze op het inspectierapport vastgelegd zijn. De opzichter legt u dit uit tijdens de voorinspectie.

Heeft u met de opzichter afspraken gemaakt over overname? Dan moet u tegelijk met de sleutels van de woning een getekende overnameovereenkomst inleveren.

Een eventuele nieuwe huurder spreekt met u af of hij de spullen wel of niet wil overnemen. Mocht de nieuwe huurder de spullen niet willen, dan moet u deze er alsnog uit halen.

Ik heb mijn huur opgezegd en mijn woning gaat naar een statushouder (coa). Hoe gaat dat met overname?

Vluchtelingenwerk of de gemeente neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een bezichtiging van de woning. Tijdens de bezichtiging met de statushouder regelt Vluchtelingenwerk of de gemeente de eventuele overname met u. De overname legt u samen vast in een overnameovereenkomst.

Heeft u geen contact gehad met Vluchtelingenwerk of de gemeente voordat u de sleutels bij ons moet inleveren? Dan moet u de woning leeg opleveren, uitgezonderd bepaalde items die de opzichter tijdens de inspectie met u heeft besproken en heeft vastgelegd op het inspectierapport. Voorwaarde is wel dat deze spullen gratis zijn.

Het betreft de volgende items: vloerafwerking, legplanken berging kelderkast, douchecabines, screens en buitenzonwering. Let wel: noteer dan altijd deze achtergebleven spullen op het overnameformulier en lever dit bij ons in samen met de sleutels in de sleutelenvelop.

Hoe geef ik bij verhuizing de eindstanden van water en energie door?

U geeft uw meterstanden online door aan uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden tot alles is afgerond.

Ik ga verhuizen. Wat moet ik doen met mijn afvalpas/milieupas/containersleutel?

De afvalpas/milieupas/containersleutel is van de gemeente - net als een kliko - en hoort bij de woning. U mag deze niet houden als u gaat verhuizen.

Wij vragen u om de afvalpas/milieupas/containersleutel in de woning achter te laten voor de volgende huurder. Leg 'm bijvoorbeeld in de keukenlade.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing op tijd door aan uw verzekeraar. Vraag na of u inboedel ook verzekerd is tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.

Stel uw vraag

Vertalen / Translate