Sloop/vervangende nieuwbouw Trappistenstraat

De 45 maisonnette woningen maken plaats voor 72 energiezuinige appartementen

Sloop en nieuwbouw
In januari 2019 is gestart met de sloop van 45 maisonnettewoningen aan de Trappistenstraat in Dongen. Na grondige onderzoeken bleek dat de woningen te veel technische beperkingen hebben om te voldoen aan de wensen en eisen van deze tijd. Daarom hebben wij besloten over te gaan tot sloop. We bouwen daarna op dezelfde locatie 72 nieuwe en energiezuinige Nul-Op-de-Meter (NOM)huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen. Er komen 53 twee- en 19 driekamerappartementen. De appartementen zijn met voorrang bestemd voor mensen van 55 jaar en ouder en hebben een huurprijs van € 517 tot maximaal € 640 (prijspeil 2018). Daarnaast betalen huurders een bijdrage (Energie Prestatie Vergoeding - EPV) voor de energiebesparende maatregelen die zijn genomen bij de bouw.  

 

Oorspronkelijke bewoners zijn verhuisd
Vanaf 30 november 2018 wonen er geen huurders meer in de Trappistenstraat. De oorspronkelijke bewoners hebben inmiddels andere woonruimte gevonden. Voor hen  gold een sociaal statuut waarin de plichten van Casade en de rechten van de huurder beschreven staan. Zo kregen de bewoners een verhuiskostenvergoeding en voorrang bij de toewijzing van een andere woning.

Nieuwbouw start halverwege 2019
We verwachten in het 2e kwartaal van 2019 te starten met de nieuwbouw. Deze wordt uitgevoerd door Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden. Vrijdag 9 november ondertekenden directeur/bestuurder Roel van Gurp van Casade en directeur Cas Stuut van Hendriks Coppelmans Bouwgroep de Turn-Keyovereenkomst.  Duurzame Nieuwbouw
Alle 72 woningen worden Nul-Op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat er geen gas in de woning is en de nieuwe bewoners elektrisch koken. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water, maar maakt ook koelen in de zomer mogelijk. Op de daken van de appartementsgebouwen én van de losstaande fietsenbergingen liggen zonnepanelen om energie op te wekken.

De woningen zijn zo goed geïsoleerd dat de buitenkant van het gebouw voldoet aan de toekomstige BENG1-eisen. Dit betekent onder andere dat er maar heel weinig warmte nodig is om de woningen te verwarmen. BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen en zegt iets over de energieprestatie van een gebouw. Alle nieuwbouw moet vanaf 1 januari 2020 voldoen aan deze eisen.


Te huur aangeboden
In de loop van 2019 bieden we de appartementen te huur aan via de website van Woning In Zicht (www.woninginzicht.nl). U kunt reageren op het aanbod bij Woning in Zicht als u daar als woningzoekende staat ingeschreven. De woningen worden met voorrang voor senioren toegewezen. Vooraf inschrijven is niet mogelijk.

De Trappistenstraat blijft tijdens de bouw en de sloop voor verkeer toegankelijk. 
 

Vertalen / Translate