Generaal Cronjestraat 6 - Waalwijk

Eengezinswoning
€ 165.000,- kosten koper

Starters opgelet! Op een mooie locatie gelegen, keurig bewoonde, verbouwde hoekwoning met hardhouten kozijnen, gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. De te renoveren woning heeft een flinke, vrije achtertuin op het noorden en 3 bergingen. De woning heeft geen cv-installatie en wordt verwarmd door gaskachels. LET OP! De woning is enkel bedoeld voor zelfbewoning en uitsluitend te bezichtigen middels een eenmalig Open Huis op donderdag 19
maart ‘20 van 16.30 uur-17.30 uur. *In verband met het coronavirus, laten wij maximaal 4 personen tegelijk naar binnen. Hou er dus rekening mee dat u misschien even buiten moet wachten. De inschrijving voor in aankoop geïnteresseerde kandidaten, die de woning zelf bezichtigd hebben, sluit uiterlijk dinsdag 24-03-2020 om 12.00  uur.De Generaal Cronjéstraat ligt aan de zuidkant van de woonwijk St. Antoniusparochie en deze woning ligt met de tuin tegen de tuinen van soortgelijke woningen aan de Pastoor Kuijpersstraat. Te midden van soortgelijke panden tegenover vrij nieuwe, vriendelijk ogende senioren (huur)
woningen, die in ca. 2005 in het midden gedeelte van de wijk gebouwd zijn. Meer algemene informatie over de Rode Wijk verderop in deze documentatie.Zie voor de indeling van de woning de bijgevoegde plattegronden. De woning is goed bewoond en maakt een nette indruk. De indeling van de woning is praktisch onveranderd ten opzichte van de oorspronkelijke bouw. De hardhouten kozijnen zijn op de begane grond voorzien van isolerende
beglazing en boven van enkel glas. Links van de entree is de zitkamer van zo’n 18 m². De doorgang naar het achter halletje is dichtgemaakt, maar kan uiteraard eenvoudig weer open.
De eetkeuken is rechts van de entree en hier staat een L-vormig kunststof keukenblok. Omdat de oppervlakte van de eetkeuken zo’n 14 m² bedraagt, is er samen met de zithoek een leefruimte van ca. 32 m².
In het achter halletje is de wasmachine-aansluiting, de trapkast, de kleine betegelde doucheruimte en de deur naar de achtertuin.Op de 1e verdieping met betonvloer, zijn drie slaapkamers met elk een vaste kast. De plafonds lopen schuin op met de daklijn hetgeen een ruimtelijk effect geeft. Van de kleinste, middelste slaapkamer wordt soms een badkamer gemaakt. Op de overloop hangt een wastafel.De grote, ca. 12 meter diepe en maar liefst ruim 9 meter brede achtertuin ligt op het noorden.
Middels een poort kan men via het achterom pad naar de straat. In de achtertuin tuin staat de oorspronkelijke eenvoudige halfsteens berging van ca. 2,20 x 2,50 m en nog twee eenvoudige bergingen van betonplaten.De woning is zeer eenvoudig afgewerkt en dient totaal gerenoveerd te worden.
Heeft deze goed gelegen, woning met ruime tuin uw belangstelling gewekt, kom dan naar het eenmalige Open Huis donderdag 19 maart ’20 tussen 16.30 uur en 17.30 uur.
Aanvaarding: in overleg (op korte termijn mogelijk).Wilt u voor het eerst een woning kopen maar blijken de woonlasten te hoog voor uw inkomen?
Casade biedt nu de Corporatieve STARTERSLENING aan. Iets voor u? Meer informatie vindt u op: www.casade.nlALGEMENE INFORMATIE OVER DE RODE WIJK
De in 1953, in het kader van de naoorlogse wederopbouw, gebouwde woningen zijn een uniek voorbeeld van de naoorlogse architectuur onder invloed van de Delftse school en het Nieuwe Bouwen. De sierlijsten, dakranden, het lessenaars dak, het in kruisverband uitgevoerd metselwerk met fries en de karakteristieke tuinmuurtjes zijn daar onder andere voorbeelden van. De gemeente Waalwijk heeft de woningen in de Rode wijk opgenomen als hoog welstandsgebied in de welstandsnota, waardoor er bewaking is van de beeldkwaliteit. De Rode wijk bestaat uit 71 soortgelijke woningen waarvan er 16 al langere tijd in particulier eigendom zijn. Een gedeelte van de andere woningen zijn huurwoningen van Casade en die worden momenteel als deze leeg komen verkocht. Ook de huidige huurders kunnen hun woning kopen. Een ander deel is door Casade verkocht onder de koopvorm MGE (Maatschappelijk
Gebonden Eigendom) met specifieke verkoopvoorwaarden. Deze koopvorm, met o.a. een terugkoopverplichting aan Casade, past Casade niet meer opnieuw toe. Woningen die terug gekocht worden gaan, net als de hier aangeboden woning, in de vrije verkoop komen.ALGEMENE INFORMATIE OMTRENT DE VERENIGING VAN EIGENAREN (VVE)
Deze grondgebonden woning is onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE). U koopt dus feitelijk een appartementsrecht, waarmee u automatisch lid wordt van de VvE. In totaal vallen er 55 woningen in de Rode Wijk onder de VvE. De volledige naam hiervan is: De Vereniging van Eigenaars Transvaal te Waalwijk. Elke eigenaar is hier (verplicht) lid van en betaalt een bijdrage (servicekosten) van € 74,97 per maand.
Zo wordt gereserveerd voor (groot) onderhoud van bijvoorbeeld het dak, gevel en schilderwerk. Maar ook de premie van de opstalverzekering wordt hiervan betaald. Er is een meerjarig onderhoudsplan opgesteld. Niet hierin zijn/worden de wijzigingen en aan- en uitbouwen van de achtergevels meegenomen.
Minstens eens per jaar is er een algemene ledenvergadering Tijdens de ledenvergaderingen . worden de financiële kanten en alle andere ter zaken doende onderwerpen met alle eigenaren besproken.
Vertalen / Translate