Dorsvlegel 11 - De moer

Eengezinswoning
€ 220.500,- kosten koper / KOOPGARANTPRIJS


Aan een kindvriendelijke groenstrook gelegen, robuust ogende, uitgebouwde tussenwoning uit 2013 met alle moderne comfort, twee flinke slaapkamers en een klein kamertje en bovendien
een grote zolder met vaste trap voor eventueel een 3e slaapkamer. Deze woning is uitsluitend bedoeld voor zelfbewoning.Tegen de dorpskern van De Moer, onderdeel van de gemeente Loon op Zand, is een wijk in aanbouw, met gevarieerde bebouwing. Het geheel vormt een vriendelijk ogende woonwijk met een fraai modern straatbeeld, mede door de materiaalkeuze en kleurstelling. In 2013 is na veel overleg en puzzelen aan de Dorsvlegel een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) project ontstaan, bestaande uit 9 mooie robuuste woningen verdeeld over twee blokken en allemaal gelegen aan een kindvriendelijke groenstrook met een paar speeltoestellen. Geen auto’s voor de deur dus.
Bekijk de bijgevoegde plattegronden voor de indeling van deze woning.De woning is goed geïsoleerd en de woning scheidende muren zijn in spouw uitgevoerd. De gehele begane grondvloer is voorzien van een moderne antracietkleurige tegelvloer met vloerverwarming als hoofdverwarming.
De entree is ruim met modern, gedeeltelijk betegelde toiletruimte met zwevend closet, meterkast en trapopgang. De woonkamer is tijdens de bouw al uitgebouwd met twee meter en heeft nu een oppervlakte van ca. 32,5 m². Deze ligt over de volle breedte van de achtergevel en heeft een grote pui met dubbele deuren naar de achtertuin.
De keuken (ca. 10 m²) is open met daarin een modern 2-delig, L-vormig keukenblok met gaskookplaat, afzuigschouw en afwasmachine en een tweede gedeelte met koelkast, vrieskast en combimagnetron.
Op de overloop van de verdieping komen twee slaapkamers uit en een kleine kamer, die volgens het bouwbesluit geen slaapkamer genoemd mag worden. Voor die tijd zouden we zeggen het babykamertje.
De badkamer is ruim en voorzien van een inloopdouche met spatmuur, een ligbad, een wastafel en zwevend closet.
Middels een vaste trap is de tweede verdieping bereikbaar met een betonvloer en een nokhoogte van maar liefst 3,55 meter. Momenteel een hele grote berg/hobby/sport ruimte met een dakraam. Hier is op eenvoudige wijze een slaapkamer te realiseren.


In een aparte kast is de moderne verwarmingsinstallatie geplaatst. Deze bestaat uit een hybride c.v. systeem bestaande uit een luchtwarmtepomp en een traditionele gasgestookte CV-ketel die eventueel kan bijverwarmen.
De ca. 11,5 meter diepe achtertuin op het noorden gelegen is tamelijk onderhoudsvrij aangelegd met achter op het perceel een houten berging met overkapping. Een poort geeft toegang tot het achterom pad.


Algemene verkoopvoorwaarden:
* De woning valt onder de koopvorm KoopGarant.
* De koper is verplicht de aan te kopen woning zelf te bewonen.
* De norm van de regeling Nationale Hypotheekgarantie verdient de voorkeur.
* Het gebruik van ‘eigen geld’ is uiteraard toegestaan.
* Er geldt een maximale financiering ter grootte van de koopsom + maximaal 10% van de koopsom aan verbouwingskosten, mits daadwerkelijk daaraan besteed (verplicht bouw depot).
* Inschrijven middels inschrijfformulier kan uiterlijk tot maandag 27-01-2020 12.00 uur op het kantoor van Knepflé & van der Mee makelaars en taxateurs in Waalwijk. Kandidaten die de woning niet bezichtigd hebben worden van inschrijving uitgesloten.
* Indien er meer gegadigden zijn wordt door middel van loting bepaalt wie er voor de woning in aanmerking komt. Kandidaat nummer 1 van de lotinglijst wordt door makelaar benaderd. Binnen 5 werkdagen moet aan de makelaar kenbaar worden gemaakt of er over wordt gegaan tot aankoop van de woning! Ná deze 5 werkdagen vervalt de mogelijkheid tot aankoop van deze kandidaat en wordt de volgende kandidaat benaderd.
Zorg er dus voor dat u vooraf op de hoogte bent van uw financiële mogelijkheden!! Uiteraard koopt u eventueel onder het voorbehoud van het verkrijgen van een passende financiering. U hoeft dus nog geen hypotheek afgesloten te hebben.
De woning is beschikbaar vanaf ca. 7 april 2020.Wat houdt Koopgarant allemaal in?
Deze woning wordt verkocht met de KOOPGARANT constructie. Dit houdt in dat u de woning koopt van de woningcorporatie tegen 90% van de getaxeerde marktwaarde (dat is al verwerkt in de koopsom). Toch wordt u volledig eigenaar van de woning. U kunt een lagere hypotheek afsluiten en hebt dus lagere maandlasten.
Eén voorwaarde bij Koopgarant is dat de woningcorporatie de woning uiteindelijk van u terugkoopt. Dat scheelt u een hoop zorgen wanneer u een andere woning wilt kopen. De woningcorporatie garandeert u een terugkoop binnen 3 maanden. De terugkoopprijs wordt berekend aan de hand van een nieuwe taxatie. De koopprijs die u voor de woning heeft betaald is de basis voor de terugkoopprijs. De waardestijging of -daling is voor
85 % voor uw rekening en 15 % voor rekening van de woningcorporatie. 
Meer informatie over Koopgarant kunt u terugvinden in de brochure / folder. Deze is los te downloaden op onze website of op www.kopenbijcasade.nl.
In het kort:
Terugkoopgarantie:
Als u weer wilt verkopen koopt Casade uw woning binnen drie maanden terug onder vooraf vastgestelde richtlijnen. U mag de woning niet op de vrije markt te koop aanbieden.
Prijsgarantie:
Een waardestijging of –daling van de woning wordt verdeeld tussen u en Casade waarbij u ook door uzelf aangebrachte waarde verhogende verbeteringen voor een deel terugverdient.
Notaris:
Omdat het hier een bijzondere (juridisch ingewikkelde) koopconstructie betreft heeft Casade ervoor gekozen om samen te werken met Dierckxsens, Van Grinsven Franken notarissen te Kaatsheuvel. Dit kantoor zorgt voor de eigendomsoverdracht.
Tot slot:
Laat u zich niet afschrikken door al deze regels. Het is nu eenmaal zo dat al deze zaken nodig zijn om deze bijzondere koopconstructie, met zo’n lage koopsom, juridisch goed uit te kunnen voeren. Misbruik en misstanden kunnen zo zoveel mogelijk worden voorkomen.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.


Vertalen / Translate