Vacature lid Maatschappelijke Adviesraad

Vacature lid Maatschappelijke Adviesraad

Maatschappelijke Adviesraad Casade zoekt nieuwe leden

Fijn en betaalbaar wonen voor mensen met een bescheiden inkomen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Dat is waar Casade voor zorgt. We sluiten onze 11.500 huizen aan op de woonbehoeftes van onze huurders én op een duurzame toekomst. Ook werken we in onze buurten aan een prettige leefomgeving. Alles zodat onze huurders zeggen: zo wil ik wonen!

Het werkgebied van Casade bestaat uit de kernen Dongen, ’s Gravenmoer, Waspik, Kaatsheuvel, Waalwijk, Sprang-Capelle, De Moer en Loon op Zand. Casade is diepgeworteld in deze kernen. Om de kernen goed te laten vertegenwoordigen, hebben we een Maatschappelijke Adviesraad opgezet.

Bent u maatschappelijk betrokken, een bruggenbouwer en wilt u graag deel uitmaken van een inspirerend netwerk waardoor u iets kunt betekenen voor de volkshuisvesting in uw woonomgeving?
Word dan lid van de Maatschappelijke Adviesraad!

Doel
De MAr vormt de ogen en oren van Casade in de wijk en bestaat uit zowel woningeigenaren als huurders. Zij geeft gevraagd en ongevraagd advies en signaleert ontwikkelingen met als doel het beleid van Casade op strategisch en tactisch niveau te beïnvloeden. De MAr richt haar advies daarbij specifiek op hoe Casade functioneert in de maatschappij en hoe we dit, o.a. door de inzet van ons vastgoed, in de toekomst nog beter kunnen doen.

Werkwijze
De MAr vergadert ca. 8 keer per jaar en werkt vanuit thema's. Thema’s waarover de MAr advies geeft, zijn bijvoorbeeld wonen en zorg, duurzaamheid, betaalbaarheid en arbeidsmigranten. Een thema start met een introductiebijeenkomst waarbij de leden kennis over het thema opdoen. Soms wordt hiervoor een interessante (externe) spreker uitgenodigd. De volgende bijeenkomst staat in het teken van een discussie die de basis vormt voor het advies aan Casade. Waardes als wederzijds respect, doorvragen, aanspreken en betrokkenheid zijn daarbij het uitgangspunt. 

U bent:

  • op de hoogte van wat er in de lokale samenleving leeft
  • aantoonbaar betrokken bij één of meer van de benoemde maatschappelijke onderwerpen
  • geïnteresseerd in de werkzaamheden van de corporatie
  • communicatief vaardig
  • bij voorkeur woonachtig in één van de kernen waar Casade actief is

Iets voor u?
Bent u de betrokken, energieke en lokaal verbonden persoon die wij zoeken? Wilt u uw vrije tijd zinvol invullen en een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving? Solliciteer dan naar de functie van lid van de Maatschappelijke Adviesraad.

Inzet en vergoeding
Wij zijn op zoek naar een aantal nieuwe leden die zich voor een periode van vier jaar vrijwillig kunnen inzetten voor de adviesraad. Wij bieden u een vergoeding van € 20,- per bijgewoonde bijeenkomst. Vergadermomenten van de Maatschappelijke Adviesraad worden zo veel mogelijk een jaar vooruit gepland, afwisselend op dinsdag en donderdag.

Meer weten?
Lees meer in de volledige profielschets en het reglement van de Maatschappelijke Adviesraad. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met Richard de Fijter, voorzitter van de Maatschappelijke Adviesraad, via 06-55697555 of via r.de.fijter@gmail.com.

Reageren
U kunt reageren door uw sollicitatie te sturen naar Connie Pfrommer via c.pfrommer@casade.nl.

Bij selectie wordt gelet op de samenstelling van de Maatschappelijke Adviesraad als totaal. Bij gelijke geschiktheid gaat daarom de voorkeur uit naar:

  • kandidaten die huurder zijn van Casade
  • vrouwelijke kandidaten

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt deel uit van de selectieprocedure. De kosten hiervan vergoedt Casade.