Vacature lid Maatschappelijke Adviesraad

Vacature lid Maatschappelijke Adviesraad

Maatschappelijke Adviesraad Casade zoekt nieuwe leden

Casade is een sterke, regionale wooncorporatie met een bezit van ca. 11.000 huurwoningen. Casade verzorgt betaalbaar wonen (huur en sociale koop) in haar werkgebied voor mensen met een laag inkomen en/of een ondersteuningsvraag. Het werkgebied van Casade bestaat uit de kernen Dongen, ’s Gravenmoer, Waspik, Kaatsheuvel, Waalwijk, Sprang-Capelle, De Moer en Loon op Zand. Casade is diepgeworteld in deze kernen. Om de kernen goed te laten vertegenwoordigen heeft zij een Maatschappelijke Adviesraad opgezet.

Bent u maatschappelijk betrokken, een bruggenbouwer en wilt u graag deel uitmaken van een inspirerend netwerk waardoor u iets kunt betekenen voor de volkshuisvesting in uw woonomgeving? Word dan lid van de Maatschappelijke Adviesraad!

Doel
De MAr vormt de ogen en oren van Casade in de wijk en bestaat uit zowel woningeigenaren als huurders. Zij geeft gevraagd en ongevraagd advies en signaleert ontwikkelingen met als doel het beleid van Casade op strategisch en tactisch niveau te beïnvloeden. De MAr richt haar advies daarbij specifiek op hoe Casade functioneert in de maatschappij en hoe ze dit, o.a. door de inzet van haar vastgoed, in de toekomst nog beter kan doen.

Werkwijze
De MAr werkt themagewijs. Thema’s waarover advies wordt gegeven zijn bijvoorbeeld wonen en zorg, duurzaamheid, betaalbaarheid en arbeidsmigranten. Een thema start met een introductiebijeenkomst waarbij er kennis over het thema wordt opgedaan. De volgende bijeenkomst staat in het teken van een discussie die de basis vormt voor het advies. Waardes als wederzijds respect, doorvragen, aanspreken en betrokkenheid zijn daarbij het uitgangspunt. De MAr vergadert ca. 8 keer per jaar.

U bent:

  • op de hoogte van wat er in de lokale samenleving leeft
  • aantoonbaar betrokken bij één of meer van de benoemde maatschappelijke onderwerpen
  • geïnteresseerd in de werkzaamheden van de corporatie
  • communicatief vaardig
  • bij voorkeur woonachtig in één van de kernen

Iets voor u?
Bent u de betrokken, energieke en lokaal verbonden persoon die wij zoeken? Wilt u uw vrije tijd zinvol invullen en een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving? Solliciteer dan naar de functie van lid van de Maatschappelijke Adviesraad.

Wij zijn op zoek naar een aantal nieuwe leden die zich voor een periode van vier jaar vrijwillig kunnen inzetten voor de adviesraad. Wij bieden u een vergoeding van € 20,- per bijgewoonde bijeenkomst. Vergadermomenten van de Maatschappelijke Adviesraad worden zo veel mogelijk een jaar vooruit gepland, afwisselend op dinsdag en donderdag.

Meer weten?
Lees meer in de volledige profielschets en het reglement van de Maatschappelijke Adviesraad. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact op met Richard de Fijter, voorzitter van de Maatschappelijke Adviesraad, via 06-55697555 of via r.de.fijter@gmail.com.

Reageren
U kunt reageren door uw sollicitatie te sturen naar Connie Pfrommer via c.pfrommer@casade.nl.
Bij selectie wordt gelet op de samenstelling van de Maatschappelijke Adviesraad als totaal. Bij gelijke geschiktheid gaat daarom de voorkeur uit naar:

  • kandidaten die huurder zijn van Casade
  • vrouwelijke kandidaten

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt deel uit van de selectieprocedure. De kosten hiervan worden vergoed.