Beljaart fase 3

In nieuwbouwwijk de Beljaart in Dongen hebben de nieuwe huurders van onze eerste 42 NOM-woningen in Dongen hun intrek genomen. De woningen zijn verdeeld over drie straten: Bolsterturf, Stoeken en Ribbe.

Nul-Op-de-Meter (NOM)

De 42 (kleine) eengezinswoningen zijn verdeeld over zes blokken en hebben twee slaapkamers en een bergzolder. NOM woningen zijn zo goed geïsoleerd dat ze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. De woningen hebben geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch. Er wordt dus ook elektrisch gekookt! Zonnepanelen op het dak voorzien de woningen van energie. 

Energieverbruik 

De hoeveelheid energie die de zonnepanelen opwekken volstaat voor een gemiddeld verbruik. Hoeveel de bewoners totaal aan energie betalen ligt aan hun energieverbruik. Dit verbruik hangt af van de gezinssamenstelling, de aanwezige apparatuur, de weersomstandigheden en het woongedrag. 

EnergiePrestatieVergoeding (EPV) 

Voor deze woningen betalen de bewoners elke maand een EnergiePrestatieVergoeding. Dit bedrag compenseert deels de extra investering die nodig is voor de zonnepanelen en het extra isolatiepakket. De EPV vervangt een groot deel van de energiekosten. 

Onderstaand filmpje is gericht op woningverbetering, maar geeft duidelijke informatie over NOM woningen en de EPV die ook bij nieuwbouw geldt. 

 

Vertalen / Translate