Bloemwaard

Aan de Anjerstraat, Asterstraat en Sweensstraat in Kaatsheuvel onderzochten we de toekomst van 32 woningen. We moeten onze woningen duurzamer maken. En we zien hier kansen voor een mooi plan voor de wijk én om meer woningen te bouwen. Daarom gaan we de oude woningen slopen en (meer) nieuwe woningen bouwen. Natuurlijk nemen we de bewoners daar stap voor stap in mee. En we overleggen met een meedenkgroep van bewoners en omwonenden.

De adressen in dit project:
Asterstraat 1 t/m 10
Anjerstraat 1 t/m 8
Sweensstraat 72 t/m 78 en 82 t/m 98

In het gebied staan ook twee koopwoningen. We zijn in overleg met de eigenaren en houden ook hen zorgvuldig op de hoogte.

Nieuwe projectnaam: Bloemwaard
Het was even zoeken naar een passende naam die de lading dekt voor alle straten. We hebben de verbinding gezocht tussen de WestWaard als nieuwbouwgebied en de bloemen Anjer en Aster. Daaruit kwam de naam Bloemwaard.

We zijn er voor de huurders
De sloop is heftig nieuws voor sommige bewoners, maar we ondersteunen hen om fijn te kunnen blijven wonen. Op 16 februari was er een bewonersbijeenkomst. Daarin hebben bewoners uitleg gekregen over hoe het verder gaat. Ook is het sociaal statuut sloop ingegaan.

Sociaal statuut sloop
In het sociaal statuut sloop staan de rechten en plichten van de huurder en van Casade bij slooptrajecten. Het sociaal statuut is samen met de stichting Samenwerkende Huurdersbelangenorganisaties Casade (SHC) gemaakt. Deze stichting vertegenwoordigt de huurders van Casade. Ook de gemeenten waarin Casade werkt, gaven akkoord op dit statuut.  

Sinds 16 februari 2023 kunnen de bewoners met voorrang verhuizen naar een andere woning van Casade. Zij krijgen onder andere een verhuiskostenvergoeding en het recht om terug te keren in de nieuwbouw. 

Nieuwbouw 
We gaan 32 woningen slopen en bouwen daarvoor in de plaats 73 nieuwbouwwoningen. Er komen ook 11 vrije sector woningen van een ontwikkelaar. We verwachten dat we de huizen in het derde kwartaal van 2024 slopen en aansluitend de nieuwe woningen bouwen. 

Meedenkgroep 
In een meedenkgroep (klankbordgroep) betrekken we bewoners en omwonenden bij de plannen. De verslagen hiervan zijn binnenkort terug te vinden op deze pagina.

Informatiepunt Sweensstraat 82
We willen persoonlijk bereikbaar zijn voor de bewoners van de Anjerstraat, Asterstraat en Sweensstraat. Daarom richten we een informatiepunt in aan de Sweensstraat 82. U kunt daar vanaf 27 maart bij ons terecht voor vragen, een kop koffie of dingen die u met ons wilt bespreken. U bent elke maandag tussen 15.00u en 17.00u van harte welkom!

Wat komt er allemaal kijken bij een slooptraject?
In deze video leggen Anouk en Robert het uit.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust! U kunt hiervoor contact opnemen met Desiree de Jong (sociaal projectleider) op d.d.jong@casade.nl. Of bel 0800 55 222 22.