Grotestraat (Schoenhoorn/Zwikker)

In Waalwijk bouwen we De Zwikker en De Schoenhoorn met in totaal 62 huurappartementen en een groepswoning op de locaties Grotestraat 403, 405, 409 t/m 413 en het Laageinde 20d.

De gebouwen
Op de plaats van het oude belastingkantoor De Schoenhoorn komt woongebouw De Schoenhoorn met 28 appartementen. Op de plaats van het oude kantoorpand van Casade en twee naastgelegen panden komt woongebouw De Zwikker met 34 appartementen en tien kamers in groepswoning Herlaarhof jeugdhulpverlening. Elk woongebouw heeft eigen parkeerplaatsen en een binnentuin.

De appartementen
De Nul-Op-de-Meter appartementen zijn erg energiezuinig, hebben geen gas en wekken duurzame energie op via de zon en aardwarmte. Bij gemiddeld gebruik wekken de appartementen net zoveel energie op als voor wonen nodig is. Natuurlijk bepaalt het aantal zonuren én de behoefte van de bewoners, of het verschil tussen het energieverbruik en de opwekking ook echt nul aangeeft.  

Bouw gestart
In november 2020 zijn we gestart met de bouw. In het voorjaar van 2022 zijn de appartementen klaar en krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement.

Ontwerp woongebouwen
Het ontwerp van de woongebouwen ziet u hieronder. De brochures en plattegronden van De Zwikker en De Schoenhoorn vindt u bij 'Zie ook'.