Duurzaam wonen

Bent u al ‘groen’ bezig? De verwarming een graadje lager, de wasmachine een ‘tikkie terug’, een zuinige auto en een spaarlamp in plaats van een gloeilamp… Het scheelt allemaal voor de energierekening! En daarmee helpt u meteen het milieu. Ook bij Casade vinden we het milieu belangrijk. Daarom investeren we fors in duurzaamheid.

Investeren in duurzaamheid

We verbeteren de energielabels van onze woningen via diverse programma’s, zoals nieuwbouw en onderhoud. We hopen hierbij ook op de hulp van onze klanten!

Wilt u een lagere energierekening? Gratis energieadvies aan huis

We informeren onze klanten graag over woonlasten en energieverbruik. Wilt u persoonlijk advies over hoe u zelf energie kunt besparen? Daarvoor kunt u een beroep doen op gratis energieadvies aan huis.

Meer comfort en een lagere energierekening

Casade investeert de komende jaren flink in duurzaamheid. Dit doen we om de CO2 uitstoot van onze woningen te verminderen en het wooncomfort voor de bewoners te verhogen. Daarom gaan we woningen isoleren. U moet hierbij denken aan vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Ook plaatsen we HR++ beglazing en worden oude cv-ketels vervangen door zuinige HR cv-ketels. Dit zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening.

Duurzame temperatuur in huis met WKO

Een andere manier om aan het milieu te werken is met een Warmte Koude Opslag systeem (WKO). WKO is een energiezuinige methode om gebouwen te verwarmen en te koelen. Diverse van onze nieuwbouwcomplexen maken er gebruik van, zoals de Van Lovenlaan in Waalwijk en Rosagaerde in Kaatsheuvel. Het werkt even anders dan een standaard cv-ketel, maar bij goed gebruik is het comfort in huis een stuk hoger en beter. Uiteraard zorgt het WKO-systeem voor verwarming in de winter, maar als het in de zomer warm is, wordt de woning ook gekoeld. Omdat het een ‘lage temperatuur systeem’ is, dat met vloerverwarming werkt, blijft het energieverbruik laag. Daarnaast tocht het nooit in huis, omdat er gebruik wordt gemaakt van zogenaamde balansventilatie. Extra comfortabele woningen dus! Veelgestelde vragen over WKO en WTW (WarmteTerugWinning) leest u in de publicatie onderaan deze pagina.

Handige tips om energie te besparen

Natuurlijk kan Casade het niet alleen. Energetisch goede woningen werken alleen als de bewoners goed met energie omgaan. Daarom plaatsen wij regelmatig een energietip op onze Facebookpagina en Twitteraccouont. Bespaartips leest u ook op de pagina 'Tips voor energiebesparing' of op deze site.

Hoe zuinig zijn uw huishoudelijke apparaten?

Op bijna alle huishoudelijke apparaten zit tegenwoordig een energielabel. Bedoeld om in een oogopslag duidelijk te maken hoe energiezuinig het appartaat is. Maar wat betekenen al die gegevens op het energielabel? Op deze site wordt de werking van het energielabel duidelijk gemaakt. Doe er uw voordeel mee!
 
Meer weten over onze duurzame projecten? Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws en de beste energietips! Uiteraard kunt u voor advies ook terecht in onze woonpunten of bij uw wijkbeheerder.

Doe de test!

www.bespaartest.nl