• Slide 1

Huur betalen


Wanneer?

De huur van uw woning betaalt u ons maandelijks. Dit kan op de eerste, vijfde of vijftiende dag van de maand, aan u de keuze.

Automatische incasso

Bij voorkeur betaalt u de huur via automatische incasso. Dit regelt u bij het afsluiten van uw huurcontract of op een later moment via Mijn Casade.
De voordelen van automatische incasso zijn:

  • de huur wordt altijd op een vaste datum afgeschreven
  • u hoeft er zelf niet meer aan te denken
  • huurverhoging wordt automatisch verwerkt
  • u betaalt geen extra kosten
  • u kunt de automatische incasso op elk moment weer intrekken

Hebt u een machtiging tot automatische incasso gegeven, dan geldt deze ook voor een eventuele bijbetaling bij de jaarlijkse afrekening van de servicekosten.

Overige betalingsmanieren

Natuurlijk mag u ook op een andere manier betalen. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

Acceptgiro

Wij sturen u elke maand een acceptgiro. Het bedrag en de rekeningnummers staan hierop al vermeld. U zorgt ervoor dat het bedrag vóór de eerste van de maand op onze rekening staat.

Zelf overschrijven

U maakt zelf het huurbedrag over van uw bank- of girorekening. Dat kan via overschrijvingskaarten, internetbankieren of telefonisch. U zorgt ervoor dat de huur vóór de eerste van de maand op onze rekening staat: IBAN NL87 BNGH 0285 0416 30 t.n.v. Casade in Waalwijk.

Betalen per pin in ons woonpunt

Betaalt u uw huur het liefst per pin in ons woonpunt? Maak dan een afspraak. Zo kunnen we u beter en sneller helpen. Een afspraak maakt u online of telefonisch via 0800 55 222 22 (gratis). U kiest zelf een tijdstip en locatie.
Uw eerste huur betaalt u altijd per pin in ons woonpunt. U leest hier meer over in het onderdeel 'huurcontract'. 

Wijzigingen?

Als u de huur betaalt via automatische incasso of acceptgiro, hebben we altijd uw actuele gegevens nodig. Uw naam en IBAN moeten overeenkomen, anders kan de betaling niet worden uitgevoerd. Uw gegevens kunt u gemakkelijk aanpassen via Mijn Casade.
Hebt u uw bank zélf opdracht gegeven voor automatische overboeking van uw huur? Vergeet dan niet het bedrag te wijzigen na de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli.
Hebt u de huur opgezegd? Onze automatische afschrijving stopt dan vanzelf op de datum van opzegging.
Gaat u een andere woning van ons huren? Dan kunt u tegelijk met de nieuwe huurovereenkomst ook een nieuwe machtiging tekenen.

Opbouw huurprijs

De maandelijkse huurprijs die u voor uw woning betaalt, bestaat over het algemeen uit twee delen: de kale huur en de servicekosten.

Kale huur

Dit is het bedrag dat u betaalt voor het gebruik van de huurwoning. Dit bedrag is vastgesteld volgens de regels van de overheid. Ieder jaar passen wij per 1 juli de kale huur aan. U krijgt hierover tijdig bericht.

Servicekosten

Deze kosten betaalt u voor de levering van bepaalde producten en diensten. U kunt hierbij denken aan het schoonhouden van portieken en algemene ruimten, groenonderhoud en het stroomverbruik van de algemene verlichting. Verrekenbare servicekosten worden iedere maand als voorschot betaald. Elk jaar verrekenen wij de werkelijke kosten met de betaalde voorschotten.
De hoogte en de samenstelling van de servicekosten zijn, net als de kale huur, voor iedere woning verschillend. De kale huur en de servicekosten vormen samen de brutohuur. Dit is het bedrag dat u maandelijks aan ons betaalt.
 
 

Meer artikelen