Huurverhoging 2016

Casade is u graag van dienst met de antwoorden op de meest gestelde vragen over de huurverhoging 2016. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op via info@casade.nl of bel gratis 0800 55 222 22.

Beperkte huurverhoging

Bij Casade vinden we het belangrijk dat onze huurders betaalbaar wonen. Daarom doen we er alles aan om de huur slechts zeer beperkt te verhogen. Dit jaar verhogen we de meeste huren met 0,8%. Dat is iets meer dan inflatie (0,6%). Een aantal woningen krijgt iets minder huurverhoging, omdat ze anders in een hogere huurprijscategorie zouden vallen.

Casade verhuurt 11.000 woningen. De gemiddelde huurverhoging daarvan is gelijk aan inflatie (0,6%). Omdat we voortdurend kritisch blijven op onze eigen kosten, kunnen we de gemiddelde huurverhoging in ieder geval de komende drie jaar zo beperkt houden. Dat hebben we zo afgesproken met onze huurdersbelangenorganisaties.

Wanneer wordt mijn huur verhoogd?

Voor 1 mei ontvangt u een persoonlijke brief van Casade met het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging. Vanaf 1 juli betaalt u de nieuwe huurprijs.

Verhoogt Casade de huren dit jaar weer inkomensafhankelijk?

Nee, we maken dit jaar geen gebruik van de mogelijkheid om inkomensafhankelijk de huur te verhogen. Dit hebben we de afgelopen drie jaar wel gedaan, waarbij de gedachte was 'de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten'. We vinden echter dat er ook voor huurders met hogere inkomens een maximum zit aan hoeveel de huurprijs jaarlijks kan stijgen. Het moet betaalbaar blijven voor onze huurders.

Wat is inflatie?

Inflatie betekent dat geld minder waard wordt; dus kunnen we voor hetzelfde bedrag bijvoorbeeld minder boodschappen kopen. Dit jaar is het inflatiecijfer 0,6%.

Mijn huur is hoger dan € 710,68. Krijg ik nu ook een huurverhoging?

Bij een deel van de woningen met een huurprijs boven de € 710,68 (geliberaliseerde woningen) is een verhoging vastgelegd in het huurcontract. Als dat niet zo is, stellen we de huurverhoging voor deze groep huurders gelijk aan de huurverhoging van sociale huurwoningen (0,8%). Ook hier geldt dat een aantal woningen iets minder huurverhoging krijgt, omdat ze anders in een hogere huurprijscategorie zouden vallen.

Wat is dit jaar de huurverhoging voor mijn garage, parkeerplaats, berging?

De huurprijs van garages, parkeerplaatsen en bergingen wordt verhoogd met 0,8%.

Wat voor invloed heeft de huurverhoging op mijn huurtoeslag?

De huurtoeslag is er om woningen betaalbaar te houden voor huurders met lagere inkomens. De jaarlijkse huurverhoging van 1 juli 2016 geeft Casade door aan de Belastingdienst.

Let op: de Belastingdienst past uw toeslag nog niet direct aan!
Uw maandelijkse toeslag blijft dus voorlopig hetzelfde. De Belastingdienst verwerkt de gewijzigde huurprijs pas per 1 januari 2017. Voor vragen hierover kunt u kijken op www.toeslagen.nl of bellen met de Belastingtelefoon: 0800 0543 (gratis).

Hoe kan ik een bezwaar indienen?

Bent u het niet eens met ons voorstel tot huurverhoging, dan kunt u daartegen schriftelijk bezwaar indienen. Een modelbrief ‘bezwaarschrift jaarlijkse huurverhoging’ kunt u downloaden van de website van de Huurcommissie. Uw bezwaarschrift moet uiterlijk 30 juni 2016 bij ons zijn ingediend.

U kunt uw bezwaar per e-mail of per post sturen naar:
info@casade.nl  
Casade, Postbus 134, 5100 AC Dongen

Huurcommissie

Komen u en Casade er niet uit over de huurverhoging, nadat u bezwaar hebt aangetekend? Dan vraagt Casade de Huurcommissie om een uitspraak. Als u gelijk krijgt, dan wordt uw huur niet of minder verhoogd. Casade moet in dat geval de kosten (leges) voor de Huurcommissie betalen. Wordt Casade in het gelijk gesteld, dan moet u de huurverhoging met terugwerkende kracht betalen, net als de kosten voor de Huurcommissie. Deze kosten bedragen € 25.

Check

Wilt u weten of het huurverhogingsvoorstel van Casade binnen de wettelijke grenzen ligt? Via de online huurverhogingscheck kunt u dit controleren.

Vragen?

Hebt u nog vragen over de huurverhoging? Neem gerust contact met ons op via info@casade.nl of bel gratis 0800 55 222 22. Of lees meer informatie van de Rijksoverheid over de huurverhoging.

Meer artikelen

  • Bezuinigingen komen ten goede aan onze huurders

    27-01-2017
    Jaren van verbeteren van de bedrijfsvoering, besparen op bedrijfskosten en lage rente zorgen ervoor dat Casade er financieel degelijk voor staat. We zien daarom ruimte om iets extra’s te doen: extra maatschappelijk presteren.   lees verder