• Slide 1

Huurverhoging 2017

Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen over de huurverhoging. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op via info@casade.nl of bel gratis 0800 55 222 22.

Met welk percentage wordt de huur dit jaar verhoogd?

Betaalbaar wonen voor onze huurders: daar staat Casade voor. Daarom doen we er alles aan om de huur slechts zeer beperkt te verhogen:

  • Dit jaar verhogen we de meeste huren met 0,39%. Dat is iets meer dan inflatie (0,3%). 
  • Een aantal woningen krijgt iets minder huurverhoging, omdat ze anders in een hogere huurprijscategorie zouden vallen. Zo zorgen we ervoor dat in elke huurprijscategorie voldoende woningen beschikbaar blijven.
  • De gemiddelde huurverhoging van alle 11.000 woningen van Casade is gelijk aan inflatie (0,3%).

Huurverhoging blijft tot en met 2018 beperkt
Omdat we voortdurend kritisch blijven op onze eigen kosten, kunnen we de gemiddelde huurverhoging in ieder geval tot en met 2018 zo beperkt houden. Dat hebben we zo afgesproken met de huurdersbelangenorganisaties.

Wat is inflatie?

Inflatie betekent dat geld minder waard wordt; dus kunnen we voor hetzelfde bedrag bijvoorbeeld minder boodschappen kopen. Dit jaar is het inflatiecijfer 0,3%.

Wanneer wordt mijn huur verhoogd?

Voor 1 mei ontvangt u een persoonlijke brief van Casade met het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging. Vanaf 1 juli betaalt u de nieuwe huurprijs.

Verhoogt Casade de huren inkomensafhankelijk?

Nee, net als in 2016 maken we geen gebruik van de mogelijkheid om inkomensafhankelijk de huur te verhogen.

Mijn huur is hoger dan € 710,68. Krijg ik nu ook een huurverhoging?

  • Bij een deel van de woningen met een huurprijs boven de € 710,68 (geliberaliseerde woningen) is een verhoging vastgelegd in het huurcontract. 
  • Als dat niet zo is, stellen we de huurverhoging gelijk aan de huurverhoging van sociale huurwoningen (0,39%). 
  • Ook hier geldt dat een aantal woningen iets minder huurverhoging krijgt, omdat ze anders in een hogere huurprijscategorie zouden vallen.    

Wat is dit jaar de huurverhoging voor mijn garage, parkeerplaats, berging?

De huurprijs van garages, parkeerplaatsen en bergingen wordt dit jaar niet verhoogd.


Wat voor invloed heeft de huurverhoging op mijn huurtoeslag?

Casade geeft de nieuwe huurprijs per 1 juli 2017 door aan de Belastingdienst. U ontvangt van de Belastingdienst bericht over uw nieuwe huurtoeslag. U hoeft dus niets te doen.

Let op: de Belastingdienst past uw toeslag nog niet direct aan!
Uw maandelijkse toeslag blijft dus voorlopig hetzelfde. De Belastingdienst verwerkt de gewijzigde huurprijs pas per 1 januari 2018. Voor vragen hierover kunt u kijken op www.toeslagen.nl of bellen met de Belastingtelefoon: 0800 0543 (gratis).

Ontvangt u geen huurtoeslag?

Veel huurders ontvangen geen huurtoeslag, terwijl ze er wel recht op hebben. Huurtoeslag is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen in verhouding tot de hoogte van de huur die u betaalt. Op www.toeslagen.nl (website van de Belastingdienst) kunt u alles lezen over huurtoeslag. Ook kunt u hier eenvoudig een berekening maken of direct huurtoeslag aanvragen. Onze woonadviseurs kunnen u eventueel helpen met het invullen van de aanvraag. Maak hiervoor gerust een afspraak in één van onze woonpunten.


Hoe kan ik een bezwaar indienen?

Bent u het niet eens met de voorgestelde huurprijswijziging, dan kunt u daartegen bezwaar indienen. Gebruik hiervoor het formulier ‘bezwaarschrift huurverhoging huurder’ van de Huurcommissie. U vindt dit formulier op de website van de Huurcommissie, www.huurcommissie.nl.

U kunt uw bezwaar per e-mail of per post sturen naar:
info@casade.nl  
Casade, Postbus 134, 5100 AC Dongen

Huurcommissie
Komen u en Casade er niet uit over de huurverhoging, nadat u bezwaar hebt aangetekend? Dan vraagt Casade de Huurcommissie om een uitspraak. Als u gelijk krijgt, dan wordt uw huur niet of minder verhoogd. Casade moet in dat geval de kosten (leges) voor de Huurcommissie betalen. Wordt Casade in het gelijk gesteld, dan moet u de huurverhoging met terugwerkende kracht betalen, net als de kosten voor de Huurcommissie. Deze kosten bedragen € 25.

Check
Wilt u weten of het huurverhogingsvoorstel van Casade binnen de wettelijke grenzen ligt? Via de online huurverhogingscheck op www.huurverhogingscheck.nl kunt u dit controleren.

Heeft u een andere vraag?

Neem gerust contact met ons op via info@casade.nl of bel gratis 0800 55 222 22.