• Slide 1

Hennep en drugs verboden

Fijn wonen betekent een veilige omgeving. Het kweken van wiet/hennep hoort daar niet bij. Casade voert hierop een zerotolerancebeleid.

Hennep en drugs verboden!

Regelmatig wordt Casade geconfronteerd met huurders die in de woning of tuin hennep kweken, of waarbij in de woning (door de politie) een handelsvoorraad drugs wordt aangetroffen. Dit is ten strengste verboden. Ook het telen van één of enkele hennepplanten in de woning, in de tuin of op het balkon staan wij niet toe. Hennepteelt en de aanwezigheid van drugs zijn op grond van de huurovereenkomst verboden.

Huisuitzetting bij ontdekking

Bij ontdekking van hennep of andere drugs starten wij altijd een gerechtelijke procedure om de huurovereenkomst te beëindigen.

  • De huurder krijgt de gelegenheid om zelf zijn huurovereenkomst te beëindigen. Als diegene weer een woning van Casade wil huren, dan kan dit pas na 2 jaar, vanaf de datum dat de huurovereenkomst eindigt.
  • Wanneer de huurder de huur niet vrijwillig opzegt, volgt een procedure bij de kantonrechter met ontruiming als gevolg. Als de huurder opnieuw voor een woning van Casade in aanmerking wil komen, dan kan dit pas na 5 jaar, vanaf de datum dat de huurovereenkomst eindigt. 

Meld verdachte situaties

U kunt ons helpen om deze vorm van criminaliteit in uw buurt te bestrijden. Zonder dat u daarbij bang hoeft te zijn voor uw eigen veiligheid. Hebt u het vermoeden dat iemand een hennepkwekerij is begonnen? Ziet u bijvoorbeeld erg veel verkeer van en naar een bepaalde woning? Heeft u daarbij last van elektriciteitsstoringen, stank- of wateroverlast? Meld dit dan bij de politie of Casade. Liever anoniem? Bel dan het speciale telefoonnummer van de politie (Meld Misdaad Anoniem): 0800 - 7000. U doet er uzelf en andere wijkbewoners een groot plezier mee.

Lees ook onze flyer "Kweken van wiet, doe het niet!"

De risico’s van hennepkwekerijen

  • Groot brandgevaar in en om de woning
  • Gevaar voor de gezondheid van de teler (brand/elektrocutie), medebewoners en omwonenden
  • De huurder wordt na ontruiming van de kwekerij uit huis gezet
  • De huurder draait op voor de kosten en boetes en krijgt financiële problemen
  • De huurder krijgt een strafblad in geval van veroordeling bij de rechter