Aandacht voor kierdichting werkt!

We maken in de komende jaren ons woningbezit CO2-neutraal. Hierbij is de isolatie en luchtdichtheid van een woning erg belangrijk. Geen kieren of naden in de gevel én een goed isolatiepakket voorkomt warmteverlies. Daarbij willen we een goed ventilatiesysteem, maar ook de mogelijkheid om een raam open te zetten. Comfort én gebruiksgemak voor onze huurder vinden we erg belangrijk.

Bij onze nieuwbouwwoningen laten we de aannemer een zogenaamde blowerdoortest uitvoeren. Deze test toont de luchtdoorlatendheid aan met een Qv-10 waarde. Wij willen dat deze waarde tussen de 0,3 en 0,6 ligt (= energiezuinig bouwen). Hoe lager de Qv-10 waarde, hoe beter de luchtdichtheid en kierdichting van de woning. 

Bij de meting van onze nieuwbouw Nul-Op-de-Meter (NOM) woningen Villa Dotterbloem liet aannemer Hoefnagel Totaalbouw een mooi resultaat zien. De gemiddelde Qv-10 waarde van de acht woningen is 0,13! Nog beter dan de eisen die we vooraf aan het project gesteld hebben. Met dank aan de zorgvuldige voorbereiding en uitvoering van Hoefnagel: onze complimenten!

Reactie Alexander Hoefnagel: “Om klaar te zijn voor de toekomst moet je op tijd beginnen en testen. Het behaalde resultaat is voor ons een bevestiging dat we klaar zijn voor deze norm. Maar belangrijker nog: voorbereiden, bouwen en kwaliteitscontrole met een hechte groep (eigen) mensen die aandacht hebben voor elkaars werk, is de sleutel voor succes.”

 

Vertalen / Translate