• Slide 1
    Reageren op een woning

Reageren op een woning

Wilt u in aanmerking komen voor een woning en bent u ingeschreven als woningzoekende? Log dan in op Mijn Casade en u kunt direct reageren.
Bent u nog niet ingeschreven als woningzoekende? Schrijf u dan in via het online inschrijfformulier.

Let hier op voordat u reageert!
- Bij het woningaanbod staat de datum waarop u uiterlijk uw interesse kenbaar kunt maken. Hierna is reageren niet meer mogelijk.
- Een ander mag niet voor u reageren.
- In de advertentie staan de voorwaarden waaraan u als toekomstige huurder moet voldoen. Zorg dat uw gegevens juist in Mijn Casade staan.
- Als u na uw reactie uw gegevens aanpast, dan worden deze aanpassingen niet meegenomen in de selectie.
- Zorg dat u de meest recente Inkomensverklaring van uzelf en uw eventuele partner in uw bezit hebt. Deze is aan te vragen bij de Belastingdienst.

Bent u de eerste kandidaat?
U reageert op een woning en eindigt als eerste kandidaat. Wat gebeurt er dan? Hierna leggen wij u dit stap voor stap uit.

Uitnodiging: 
- Wij nodigen u per e-mail uit voor een aanbiedingsgesprek. In dit bericht verwijzen wij u voor de details naar Mijn Casade.
- In Mijn Casade kunt u zien op welke datum, tijdstip en locatie u wordt verwacht.
- Casade bepaalt de datum en de tijd van het aanbiedingsgesprek. Deze staan in principe vast. Alleen met een geldige reden kan de afspraak verzet worden, in principe niet later    
  dan 1 dag.
- Als u de afspraak wilt verzetten, kunt u alleen per e-mail een nieuwe datum aanvragen. Dit doet u door een e-mail te sturen naar aanbod@casade.nl, o.v.v. uw naam, datum
   aanbiedingsgesprek en het adres van de betreffende woning.
- U dient binnen 24 uur na het mailbericht te bevestigen dat u naar de afspraak komt. Dit doet u in de uitnodiging in Mijn Casade. Hierna ontvangt u van ons per e-mail een 
  bevestiging van de gemaakte afspraak.
- De afspraak weigeren doet u door zo spoedig als mogelijk een e-mail te sturen naar aanbod@casade.nl, liefst met opgave van reden. Indien geen reactie volgt, wordt de 
  aanbieding verwijderd en de volgende kandidaat aangeschreven.

Aanbiedingsgesprek:
- In de uitnodiging in Mijn Casade staat welke documenten u mee moet nemen naar het gesprek.
- Tijdens het gesprek checken wij of u alle documenten bij u heeft en of u voldoet aan de door ons gestelde criteria voor de woning. Let op: heeft u geen inkomensverklaring (IBRI) bij u, dan gaat het aanbiedingsgesprek niet door!!
- Indien de documenten in orde zijn, volgt de formele aanbieding van de woning. U krijgt van ons een officiële brief met de bevestiging van de aanbieding.

Bezichtiging:
- Als de woning nog bewoond is, krijgt u de naam en het telefoonnummer van de zittende huurder. U kunt zelf een afspraak maken.
- Als de woning niet bewoond is, krijgt u van ons de sleutel mee om de woning te bekijken.

Acceptatie:
- Vanaf de datum van het aanbiedingsgesprek krijgt u 3 dagen een optie op de woning.
- Gedurende de optietijd kunt u de woning accepteren in Mijn Casade en de betaalwijze van de huurbetalingen bepalen.
- Na acceptatie ontvangt u een bevestigingsmail met de concept huurovereenkomst.
- De woning weigeren doet u door zo spoedig als mogelijk een e-mail te sturen aan aanbod@casade.nl, liefst met opgave van reden. Indien u de woning niet binnen 3 dagen accepteert, gaan wij uit van een weigering en verloopt de aanbieding.

Sleuteluitgifte:
- Wij sturen u een e-mail op welke datum, tijdstip en locatie de sleuteluitgifte van uw nieuwe woning plaatsvindt. Dit is altijd in een woonpunt van Casade.
- Op dat moment ondertekent u meteen het definitieve huurcontract.
- Ook betaalt u bij de sleuteluitgifte per PIN uw eerste huurtermijn.