Lommerrijk

In de nieuwe woonbuurt Lommerijk in Waalwijk bouwden we 28 Nul-Op-de-Meter huurwoningen. 18 eengezinswoningen en 10 woningen die geschikt zijn om lang zelfstandig te wonen. De buurt ligt in Landgoed Driessen aan de Burgemeester de Geusstraat. 

Een groene buurt
Lommerrijk wordt een groene buurt met duurzame woningen en met een groene leefomgeving. De binnentuin tussen de woningen in het project wordt dan ook groen ingericht. 

28 Nul-Op-de-Meter huurwoningen
We bouwden 18 eengezinswoningen en 10 woningen die geschikt zijn om lang zelfstandig te wonen. Bij deze woningen zijn de slaapkamer en badkamer op de begane grond. Boven is een ruimte die vrij in te delen is, bijvoorbeeld als extra slaapkamer of als studeerkamer. 

Alle woningen zijn duurzaam en Nul-Op-de-Meter. Dat betekent dat de energie die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik door de zonnepanelen op de woning wordt opgewekt. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwin ventilatiesysteem.

Ontwerpen en informatie

Planning
In de eerste week van mei 2023 is de bouw gestart. Op 19 juli 2023 vierden we samen met bouwbedrijf Hendriks Coppelmans dat het hoogste punt van de woningen bereikt was. De woningen zijn eind 2023, begin 2024 opgeleverd en inmiddels allemaal verhuurd.