Energievoorlichting aan huis

Wilt u kosten besparen op uw energierekening? Casade biedt bewoners van de gemeenten Dongen, Waalwijk en Loon op Zand een gratis energieadvies aan van gespecialiseerde energievoorlichters. Met uitgebreide tips en handige hulpmiddelen helpen zij u uw woonlasten te drukken en uw wooncomfort te verhogen.

Energielasten vormen vaak een flinke kostenpost voor huurders en huiseigenaren. Casade vindt het belangrijk dat woonlasten voor onze huurders betaalbaar blijven. Daarom bieden we een gratis energieadvies aan van gespecialiseerde energievoorlichters.

Hoe gaat het in z'n werk?

De energievoorlichter brengt een bezoek bij u thuis en geeft een persoonlijk op maat advies over uw mogelijkheden om zelf energie te besparen. U krijgt praktische tips en voorlichting die u direct besparingen opleveren! Er wordt ook aandacht besteed aan een gezond binnenmilieu. U krijgt een pakket maatregelen gepresenteerd waar u meteen mee aan de slag kunt. Deelnemende huishoudens krijgen gratis een spaarlamp. Tijdens het bezoek wordt de spaarlamp toegelicht en legt de voorlichter uit hoe deze op een eenvoudige manier te gebruiken is.

Werkgelegenheid

De energievoorlichters die de huisbezoeken afleggen zijn tijdelijk in dienst van Casade en worden via een gerichte opleiding gecertificeerd tot energievoorlichter. Op deze manier levert het project ‘Energieadvies aan Huis’ niet alleen energiebesparing, minder CO2-uitstoot en een hoger wooncomfort op. Het vergroot ook de kans op een vaste baan van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door leren en werken centraal te stellen.

Energiemeter

De energievoorlichter kan een energiemeter plaatsen, waarmee u op elk moment van de dag kunt zien hoe hoog uw energieverbruik op dat moment is. U ziet het verbruik op de meter direct veranderen als u bepaalde apparaten aan of uit zet. Een gemiddeld huishouden kan met praktische maatregelen en een bewuster woongedrag de energierekening met 150-300 euro op jaarbasis omlaag brengen. Bovendien leiden energiebesparende activiteiten vaak tot een gezonder klimaat in huis.

Interesse?

Woont u in de gemeente Dongen, Waalwijk of Loon op Zand en wilt u gebruik maken van dit gratis aanbod of wilt u meer informatie? Stuur een mailtje naar info@casade.nl of bel gratis naar 0800 55 222 22. Deelnemers maken kans op leuke prijzen.