• Slide 1

Groen is goed te doen

Bent u huurder van Casade en wilt u betaalbaar wonen én energie besparen? Dat is waar ‘Groen is goed (te) doen’ om draait! Lokale energiecoöperaties, huurdersorganisaties en Rabobank bundelen de krachten met Casade om Dongen, Loon op Zand en Waalwijk ‘groen’ te maken. Want groen is goed: voor het milieu, voor uw portemonnee en voor de toekomst. En groen is makkelijk: het is goed te doen!

 

Zonnepanelen voor huurders

Eenvoudig zelf duurzame energie opwekken via zonnepanelen en geld besparen. Zonder dat u daar iets voor hoeft te regelen. De zonnepanelen liggen niet op uw dak, maar op een dak van Casade bij u in de buurt. U hebt er geen omkijken naar, maar profiteert wel van de voordelen!

Huurders krijgen opbrengst

Alle huurders van Casade kunnen inschrijven voor dit aanbod. Casade stelt haar daken beschikbaar, maar het is een project van en voor huurders. Huurders werken samen in een coöperatie en investeren zelf in zonnepanelen. De opbrengsten uit de zonnepanelen komen ten goede aan u als huurder.

Hoe werkt het?

 • Een ervaren partij (Zon op Nederland) richt samen met deelnemende huurders een coöperatie op en begeleidt en verzorgt alles wat daaromheen geregeld moet worden.
 • Als huurder investeert u in één of meer zonnepanelen en wordt daarmee lid van deze coöperatie.
 • Uw zonnepanelen komen samen met de panelen van de andere leden op een dak van Casade bij u in de buurt. U bent samen eigenaar van de zonnepanelen.
 • Casade stelt haar daken 15 jaar gratis beschikbaar aan de coöperatie en levert een financiële bijdrage in de opstartkosten zodat de aanschaf van zonnepanelen voor huurders voordelig is.
 • De opbrengsten uit de zonnepanelen komen volledig ten goede aan de leden van de coöperatie en worden niet doorberekend in de servicekosten of huurprijs.
 • Uitgangspunt is dat u uw investering na enkele jaren heeft terugverdiend en daarna nog vele jaren financieel blijft profiteren. We maken hier samen een precieze berekening van.

Wanneer?

De eerste drie ‘velden’ zijn al vol, maar u kunt zich nog steeds inschrijven voor voordelige zonnepanelen! Inmiddels is er een coöperatie opgericht en bereiden we het plaatsen van de eerste zonnepanelen voor.

Waarom?

De betrokken partijen vinden duurzaamheid en betaalbaar wonen enorm belangrijk. Samen gaan we voor een groene toekomst in Dongen, Loon op Zand en Waalwijk: en dat is goed (te) doen!

Meer info?

Kijk op www.groenisgoedtedoen.nl en volg Groen is goed te doen op Facebook!

Meer artikelen

 • Zonnepanelen voor huurders Casade

  Zonnepanelen voor huurders van Casade

  18-04-2017
  Onder de noemer ‘Groen is goed (te) doen’ bundelen lokale energiecoöperaties en huurdersorganisaties de krachten met Casade om Dongen, Loon op Zand en Waalwijk ‘groen’ te maken. Want groen is goed: voor het milieu, voor uw portemonnee en voor de toekomst. En groen is makkelijk: het is goed te doen!   lees verder