Woningverbetering Oud Dongen

De wijk Oud Dongen in Dongen bestaat onder andere uit de Bomenbuurt, de Prinsessenbuurt en de Pastorenbuurt. De woningen in deze wijk zijn medio 1950 gebouwd en hebben een karakteristieke uitstraling.

Ondanks dat er in de loop der jaren soms al verbeteringen aan deze woningen zijn uitgevoerd door Casade en/of door bewoners, is het plan om de woningen in één keer goed op te knappen. Hierdoor wordt de levensduur verlengd en worden zij energiezuiniger. De woningen worden comfortabeler en zijn op de toekomst voorbereid.

Woningverbetering met en zonder huurverhoging
Bij woningverbetering brengen sommige werkzaamheden wel en sommige geen huurverhoging met zich mee.
Werkzaamheden waarvoor géén huurverhoging wordt gevraagd zijn bijvoorbeeld het opnieuw voegen van de gevel, het aanbrengen van nieuwe dakpannen, veelal nieuwe kozijnen en een nieuwe keuken. Indien douche en toilet technisch aan vervanging toe zijn, gebeurt dit ook zonder huurverhoging. Daarnaast past Casade de elektra aan naar de huidige eisen en wordt een rookmelder aangebracht op de begane grond en verdieping.
Werkzaamheden waar wél een huurverhoging tegenover staat zijn de energetische maatregelen, oftewel maatregelen die de energielasten kunnen beperken. Hierbij moet gedacht worden aan het isoleren van de gevels, het dak en de begane grondvloer en het aanbrengen van mechanische ventilatie.

Uitvoering in drie fasen
De hoofdaannemer is De Knaapen Groep uit Son. Het totale project bestaat uit 3 fasen: de Bomenbuurt, de Prinsessenbuurt en de Pastorenbuurt. Op dit moment zijn de eerste twee fasen afgerond en de werkzaamheden in fase drie lopen van november 2014 tot en met mei 2015.

Fase 1: Bomenbuurt
 Bomenbuurt

Fase 2: Prinsessenbuurt
Prinsessenbuurt

Fase 3: Pastorenbuurt
(proefwoning)

Pastorenbuurt proefwoning