Huurverhoging 2022

Betaalbaar wonen voor onze huurders: daar staat Casade voor. Daarom doen we er alles aan om de huur slechts zeer beperkt te verhogen. Ieder jaar passen wij op 1 juli de huurprijzen aan volgens de richtlijnen van de overheid. U ontvangt altijd voor 1 mei een brief met de nieuwe huurprijs.

2022: huren worden met 2,3% verhoogd
De overheid heeft bepaald dat de huren van sociale huurwoningen in 2022 verhoogd mogen worden met 2,3%. Voor sommige huurders verhogen we per 1 juli ook de servicekosten of de energieprestatievergoeding (EPV). Als dat voor u geldt, leest u dat in de brief die u voor 1 mei ontvangt.

Waarom een huurverhoging?
De huuropbrengsten zijn voor ons erg belangrijk. Met de huur die huurders betalen, investeren wij in de woningen van morgen. We betalen het onderhoud, we bouwen nieuwe woningen en we maken onze woningen duurzamer. Zo zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst goede woningen hebben. Net als voor gezinnen stijgen ook voor ons jaarlijks de kosten. Dat is de reden dat wij een huurverhoging vragen.


Heeft u moeite met het betalen van uw huur?
We begrijpen heel goed dat een huurverhoging in deze tijd geen fijn bericht is. We hebben op dit moment allemaal te maken met prijsstijgingen. Heeft u hierdoor moeite met het op tijd betalen van uw huur? Neem dan vooral contact met ons op. Wij vinden het erg belangrijk om u te helpen. Onze collega's van huurincasso kijken heel graag samen met u naar een oplossing. Bel hiervoor gratis naar 0800 55 222 22.

Meer info over de huurverhoging leest u in de brief die u deze week ontvangt. En op casade.nl/huurverhoging vindt u vragen en antwoorden over dit onderwerp.