Persbericht: Bouw 132 appartementen Magnoliapark in Waalwijk gestart

In opdracht van wooncorporatie Casade is BAM Wonen gestart met de bouw van Magnoliapark: drie nieuwe woongebouwen met 132 Nul-Op-de-Meter huurappartementen in de wijk Bloemenoord. Betrokkenen en omwonenden waren uitgenodigd om op 6 september bij deze mijlpaal aanwezig te zijn. Op het bouwterrein symboliseerde een confettikanon het startsein. De eerste appartementen worden in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Bijzonder
Na korte toespraken van Casade en BAM Wonen was het de beurt aan twee omwonenden. Mevrouw Lemmers zag ruim 50 jaar geleden vanuit haar woonkamer ook al de bouw van de oude flats. Ze vindt het geweldig dat ze nu opnieuw de bouw kan volgen. En er was een bijzondere rol voor de 10-jarige Sepp Kerstens. Hij bouwt de oude flats na in het spel Minecraft en volgt de nieuwbouw op de voet. Trots liet hij het kanon biologisch afbreekbare confetti de lucht in schieten. Hiermee is de start bouw van Magnoliapark officieel. De drie gebouwen vervangen de oude flats aan de Esdoornstraat en het Larixplein.

Van oud naar nieuw
Magnoliapark is onderdeel van 240 appartementen die gesloopt zijn en worden vervangen door nieuwbouw. Salviapark vlak naast het Bloemenoordplein is anderhalf jaar geleden opgeleverd met 118 appartementen. De 132 appartementen van Magnoliapark maken straks in totaal 250 nieuwe energiezuinige appartementen. Veel oud-bewoners verhuisden naar de nieuwe woongebouwen van Salviapark.

Duurzaam ontwerp
Bij het ontwerp van Magnoliapark is veel aandacht voor duurzaamheid. De energiezuinige appartementen worden allemaal Nul-Op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen gas in de woning is en de bewoners elektrisch koken. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm water en op de daken komen zonnepanelen. De woongebouwen én het openbaar gebied rond de gebouwen, hebben voorzieningen voor flora en fauna. De gebouwen zijn ontworpen door Buro013 en het omliggende landschap in opdracht van de gemeente Waalwijk door Buro Bol.
Meer informatie op www.casade.nl/magnoliapark.