Persbericht: Nieuwbouw SalmRijck van start

De nieuwbouw aan de van SalmSalmstraat en de van Rijckevorstelstraat in Loon op Zand is gestart. Op de plek waar Casade 26 woningen heeft gesloopt, bouwt ze samen met bouwbedrijf Hendriks Coppelmans 19 grondgebonden huurwoningen en 31 huurappartementen. Het project heeft de naam SalmRijck. De start van de bouw werd op woensdag 30 augustus feestelijk gevierd op de bouwplaats. Ook wethouder Laros was daarbij aanwezig. Hij onthulde samen met Roel van Gurp (directeur/bestuurder Casade) en Carl Dolmans (directeur Hendriks Coppelmans) het bouwdoek op de hoek van beide straten.

Duurzame woningen 
Alle woningen in SalmRijck worden Nul-Op-de-Meter (NOM) gebouwd. Dat betekent dat de woningen zelf net zo veel energie opwekken als ze nodig hebben voor verbruik van de installaties en (gemiddeld) huishoudelijk verbruik. Een bodemwarmtepomp zorgt voor verwarming en warm water en zonnepanelen wekken elektriciteit op. Er is geen gasaansluiting meer aanwezig en de nieuwe bewoners gaan elektrisch koken.  Voor een gezond binnenklimaat krijgen de woningen een warmteterugwin-ventilatiesysteem (WTW). Voor de bewoners betekent het vooral dat ze comfortabel wonen en betaalbare woonlasten hebben.

Voor ieder wat wils
In het project komen zowel woningen als appartementen. Het appartementengebouw bestaat uit drie lagen en de appartementen hebben verschillende plattegronden, groottes en huurprijzen. De grondgebonden woningen zijn gelijkvloers. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond, en een extra slaapkamer op de verdieping. Hierdoor zijn ze geschikt voor langer zelfstandig wonen.

Planning 
Als alles meezit zijn de woningen midden 2024 klaar.
Meer informatie over de woningen is te vinden op
www.casade.nl/salmrijck.

Woning in Zicht
Om in aanmerking te komen voor een woning in SalmRijck, is een inschrijving bij Woning in Zicht noodzakelijk. Inschrijven kan via woninginzicht.nl. De woningen en appartementen worden in het najaar op woninginzicht.nl te huur aangeboden.