Rookmelders in alle woningen, update

Dit jaar krijgt u rookmelders
De installateur, Vissers Waalwijk B.V., komt bij u langs om de rookmelders te vervangen. U hoort vooraf van Vissers op welke dag ze bij u in de wijk de rookmelders komen plaatsen. Dat kan per mail of brief zijn. Als u niet thuis bent, neemt Vissers contact met u op om een afspraak te maken. Dat gebeurt zo veel mogelijk via mail. U ontvangt dan een link naar de website van Vissers waar u de voorgestelde datum en dagdeel kunt bevestigen of wijzigen.

Medewerker kan zich legitimeren
Heeft u geen mail of brief gehad en staat er toch iemand bij u aan de deur? Bel Vissers dan om na te vragen of het wel klopt dat er iemand langs komt. De medewerker kan zich altijd legitimeren. Vertrouwt u degene die aan de deur staat niet? Laat de persoon dan buiten staan, sluit de deur en neem contact op met Vissers via 0416 33 29 24.
 

Zo min mogelijk overlast voor u
We plaatsen rookmelders op batterijen. Hierdoor heeft u zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden en is het niet nodig leidingen voor stroom aan te leggen.

U hoeft zelf geen batterijen te vervangen
We kozen voor rookmelders die een accu met een levensduur van minimaal tien jaar hebben. Deze levensverwachting is hetzelfde als die van de rookmelder. U hoeft daarom zelf géén batterijen te vervangen. Na tien jaar vervangen we de rookmelder door een nieuwe.

Vertraging
Door een landelijk tekort aan personeel en problemen met levering van materialen lukt het niet in alle woningen voor 1 juli 2022 rookmelders te plaatsen. Het kan dus voorkomen dat uw woning na die datum aan de beurt is. We streven er in ieder geval naar eind van het jaar in al onze woningen rookmelders aan te brengen.

Vraag & antwoord over rookmelders
Lees ook de meest gestelde vragen en antwoorden over rookmelders.

Laatste info over de brand in Waalwijk begin juli
De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Er is geen sprake van een technisch defect.
De brandweer heeft geen onderzoek naar het brandverloop kunnen doen omdat de schade aan de woning zo groot is dat alle bruikbare informatie tijdens de brand vernietigd is.  

Casade heeft daarnaast onderzoek gedaan naar de werking van de pas geplaatste rookmelders. We vinden het belangrijk dat deze bijdragen aan de veiligheid van bewoners. We hebben steekproeven gedaan samen met de installateur. Deze rookmelders werkten allemaal. En inmiddels begrijpen we van diverse bewoners dat zij wel rookmelders hebben gehoord tijdens de brand. Bewoners uit de buurt ontvangen begin volgende week een brief van onze consulent met meer informatie.