Op de koffie

Van tijd tot tijd gaan de managers van Casade op de koffie bij huurders. Als manager ben je heel de dag bezig met je medewerkers en met (veel, soms te veel) vergaderen. Maar dat kun je alleen goed doen als je genoeg contact houdt met de mensen voor wie we ons werk doen: de bewoners van de ruim 11.000 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk.

Onder het motto “u brengt wat buren bij elkaar en zorgt voor koffie, wij zorgen voor de taart” zijn we de afgelopen weken weer bij verschillende adressen op huisbezoek gegaan. De gesprekken waren levendig, prettig, soms ook heel kritisch, en zeker altijd super leerzaam.

In de uurtjes aan de keukentafel of op de bank passeert van alles de revue. Soms maken mensen zich zorgen over veiligheid. Berichtgeving uit andere plaatsen in het land over onveilige cv-ketels of over een brand met dodelijke gevolgen in een trappenhuis roepen de logische vraag op “en hoe zit het hier dan?”. Als het echt om veiligheid gaat, komt Casade natuurlijk meteen in actie. Zoals in het geval van de bewuste cv-ketels waar zo veel over te doen is geweest. Dat zorgt dan weer voor een gerust gevoel.

Soms gaat het ook over kleinere zaken, zoals de toekomst van het fietsenhok, het schoonmaken van de garage of de herrie die een hekje maakt. Ik noem het wel klein, maar als je er woont kan dat juist echt groot zijn.
En af en toe klagen mensen ook terecht hun nood over steken die Casade heeft laten vallen. Hoe vreemd het ook klinkt, toch horen wij dat graag. Want alleen als we het weten, kunnen we er ook echt verbetering in brengen.

Gelukkig zijn het niet alleen negatieve punten die op tafel komen. De meeste mensen wonen met heel veel plezier in hun woning, in hun rijtje of appartementencomplex, in hun buurt. Hoewel er altijd wel iets te verbeteren valt, zijn ze vooral tevreden met hun woning en met de manier waarop de medewerkers van Casade voor hen klaarstaan. Dat is alleen maar fijn om te horen natuurlijk. Want daar is het ons toch allemaal om te doen.

Casade heeft pas een nieuw ondernemingsplan opgesteld voor de komende vijf jaar. “Duurzaam dichtbij” heet dat. Die naam betekent zeker dat duurzaamheid belangrijk is voor ons. Maar de naam betekent vooral dat we langdurig naast u willen staan. Als een goeie buur. Daar mag u ons altijd op aanspreken. Gelukkig doet u dat ook. Bedankt daarvoor!Roel van Gurp