Het is maar voor zes maanden

Zo begon ik in januari 2007 mijn loopbaan bij Casade. 
Vanwege de hoge werkdruk op de afdeling Financiën zocht Casade tijdelijk een medewerker crediteurenadministratie. Het kwam mij prima uit dat het tijdelijk was.

Ik was net begonnen als zelfstandig fotograaf en ging ervan uit dat mijn eigen bedrijf snel zou groeien, zodat ik volledig voor mezelf kon werken. Daarnaast was ik sinds kort huurder van een Casade woning en was er bij het verhuizen naar de woning nogal veel gedoe. De woning was slecht opgeleverd en ik kon er niet in op de dag dat ik mijn vorige huis moest verlaten. Spullen opslaan, ander onderdak zoeken. Niet bepaald een soepele verhuizing. Ik was dan ook enigszins sceptisch over de organisatie, maar vooruit … ‘het is maar voor zes maanden’. 

Warm bad 
De verbazing en verrassing was dan ook groot toen ik binnen een maand al een heel andere kant van het bedrijf zag en mijn beeld van Casade moest bijstellen. Het voelde als een warm bad van betrokkenheid. De mensen werkten vol ambitie en het werktempo lag hoog. Toch was er ook aandacht voor elkaar, even een praatje, even een geintje, even stoom afblazen onderling en elkaar helpen. Ik zag dat er samen werd gejuicht om de dingen die goed gingen, maar ook dat er werd gebaald als het allemaal niet zo lekker liep bij de uitvoering van onderhoud of andere werkzaamheden.  

Blijven 
Ondanks dat ik tijdelijk in dienst was, hoorde ik er vanaf de eerste dag helemaal bij.  Afdelingsoverleggen, personeelsuitjes, trainingen, cursussen, zelfs het beheren van de ‘frietpot’ voor de wekelijkse frietdag werd door de collega’s aan me toevertrouwd.  

Toen het einde van de zes maanden in zicht kwam, had ik helemaal geen zin om al te vertrekken. En het fotograferen, ach, dat kon ik best combineren met het werk bij Casade. Het aanbod of ik nog een half jaar wilde blijven, nam ik dan ook met beide handen aan. Sterker nog, de hele sector was me in korte tijd enorm gaan boeien. Ook zag ik al snel dat er ruime mogelijkheden waren om door te groeien. Doordat er binnen Casade zoveel verschillende functies zijn, liggen er bijna voor alle talenten wel mogelijkheden.    

Studeren 
Ik ben twee jaar medewerker crediteurenadministratie gebleven. Daarna ontstond er, door zwangerschapsverlof, ruimte als medewerker contractzaken. Omdat er in die functie veel meer kennis nodig was over bijvoorbeeld huurrecht en incassoprocedures ging ik, naast het werk, ook studeren. Allemaal kansen die via Casade op mijn pad zijn gekomen en enorm veel hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling tot consulent.  

Waar ik dacht; het is maar voor zes maanden, zijn we inmiddels 16 jaar verder! Zes jaar na mijn indiensttreding ben ik gestopt als zelfstandig fotograaf en ben ik volledig voor het werken bij Casade gegaan. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.