Een goed geïsoleerde zolder en financieel voordeel

We wonen 31 jaar met plezier in de Havendries, maar de daken mochten echt wel beter geïsoleerd worden. We waren dan ook meteen enthousiast over Dakenstroom. Behalve isolatie kregen we een totaal nieuw dak met zonnepanelen. Dat is nog gunstiger voor onze energierekening!  

Voorlichting 
Tijdens een bijeenkomst vertelden Casade, aannemer Weijerseikhout en Innax ons over het projectDaarna volgde een huisbezoek waar goed de tijd voor ons genomen werd en we hoorden wat we konden verwachten. Een paar weken voor de start kregen we een map met een dagkalender en werd nogmaals even alles kort besproken. Zo wisten we altijd waar we aan toe waren. Tijdens het project konden we, als wij ergens mee zaten of vragen hadden, altijd terecht bij uitvoerder Thomas.    

Opruimdag  
Tijdens een opruimdag konden we gratis spullen weggooien in een container. Heel fijn! Er liepen zelfs medewerkers rond om daarbij te helpen. Allemaal volgens de coronaregels. Deze momenten waren ook gezellig. Iedereen in de buurt was buiten en zo konden we elkaar ook weer even spreken en zien.  

Overlast 
Als we tijdens de uitvoering last hadden van de werkzaamheden konden wij naar een rustwoning bij ons in de straat gaan. Wij zelf hebben hier geen gebruik van gemaakt maar het was fijn dat die mogelijkheid er voor de bewoners was.  Van het neerzetten van de steigers tot het weghalen heb je drie weken hinder. Boor- en werkgeluiden, hinder in de doorgang op straat als de nieuwe dak delen geplaatst worden. Maar ja, dat hoort nu eenmaal bij een verbouwing.  

Opgeruimd 
Mevrouw van Tilborg houdt van een opgeruimd en vooral schoon huis. Dat valt niet mee tijdens zo’n intensieve verbouwing. Ik zag erg op tegen het vuil dat je krijgt bij een verbouwing. Achter viel dat heel erg mee. De medewerkers werkten netjes en ruimden aan het eind van de dag alles goed op. Voordat ze weg gingen liepen ze alles nog even na. Ze hielden trouwens ook goed rekening met de coronamaatregelen en droegen mondkapjes in huis. Heel fijn, omdat ik zelf erg voorzichtig ben. 

Duurzaamheid 
Zelf zijn wij ook met duurzaamheid bezig. Onze lampen hebben wij de afgelopen jaren omgewisseld voor LED verlichting. We proberen zuinig om te gaan met energie en scheiden ons afval. Er is maar één aarde en daar moeten we met elkaar zuinig mee om gaan. Daarom zijn wij ook zo blij dat Casade hier haar steentje aan bijdraagt door de woningen te verduurzamen  

Lagere stookkosten 
Normaal was het in de winterperiode kil en koud op zolder. Nu is het er comfortabel. Je merkt goed dat het warmer is en het ruikt niet meer ‘muf’ naar zolder. Volgens onze energieleverancier hebben we in de maand november in vergelijking met vorig jaar ongeveer 15% minder gas gestookt. Dus naast het voordeel van de zonnecoöperatie besparen wij ook nog op onze energierekening."  

Tips voor bewoners? 
Tot slot vroegen wij de familie van Tilburg of ze nog tips hebben voor bewoners die nog met het project Dakenstroom te maken krijgen. "Laat het over je heenkomen! Het projectteam heeft er echt verstand van. Zit je ergens mee of heb je vragen, dan kun je altijd bij iemand terecht. Bij de medewerkers van Dakenstroom of bij wijkbeheerder Rini. Ja, je zit een paar weken in de rommelmaar daarna heb je er als huurder alleen maar voordeel van." 

"Kort samengevat: Wij zijn erg tevreden over de duidelijke, goede communicatie en voorlichting voor en tijdens het project. Wij hebben nu weer een goed geïsoleerde zolder met meer comfort en zelfs  financieel voordeel!  Eigenlijk gunnen wij dit iedereen!"