Tiny Wonen project ‘123 Tiny Casade’

Klaar voor de volgende fase: het ontwerpen
Na een aantal maanden voorbereiden, presenteerde het projectteam een eerste versie van het plan. En dit plan is goedgekeurd door het management van Casade! De volgende fase is hiermee aangebroken: we beginnen met ontwerpen van de huisjes. De Tiny verkenners praten hiervoor met Rolf en Tessa, de architect en ontwerper van het Tiny House project Minitopia in Den Bosch. De verkenners gaven een pitch en presenteerden hierin hun droomhuisje. Nu werken ze samen met de architect hun droom uit en maken haalbare en passende ontwerpen.
 
Afspraken maken met de gemeente 
We werken in het project samen met de gemeente Waalwijk. Want het is de gemeente die uiteindelijk besluit of de Tiny woningen op de percelen mogen staan. Er moeten een heleboel afspraken gemaakt worden, bijvoorbeeld om de omgevingsvergunning rond te krijgen. Natuurlijk willen we voldoen aan de wet zonder de flora en fauna te schaden en we willen de toekomstige bewoners een veilige plek bieden om te wonen.  

Samenleven op een gedeeld perceel organiseren 
Als woningcorporatie verhuren we huizen, maar we zorgen ook dat de mensen in een wijk goed samen kunnen levenDe komende tijd werken we daarom aan het thema ’samenleven als Tiny bewoners’. Als in de toekomst de Tiny woningen op het perceel staan moeten er afspraken gemaakt zijn over het samenleven en het onderhoud van de huisjes en het terrein. En ook over de regels als een bewoner verhuist of er een nieuwe bewoner bij komt in de groepIn een aantal gesprekken werken we de afspraken uit. En zo zorgen we met zijn allen dat de bewoners fijn samen kunnen leven als hun huisje er staat! 

Meer weten? 
Meer informatie over het project 123 Tiny Casade leest u hier
Aanmelden als verkenner kan helaas niet meer. Aanmelden voor de Tiny Wonen nieuwsbrief wel! Via deze berichten wordt u op de hoogte gehouden over het project.