Zit er asbest in uw huis?

Steekproef 
We kunnen niet al onze woningen onderzoeken. Daarom doen we een steekproef: we bekijken en onderzoeken 10% van de woningen ouder dan 1994. Een gespecialiseerd bureau, SGS Search, onderzoekt de woningen op asbest. Dat heet een asbestinventarisatie. Tot en met maart 2020 onderzoekt SGS Search 800 woningen van Casade.

Komen we ook bij u langs? 
Als uw huis onderzocht wordt, kan de inspecteur van SGS Search aanbellen of telefonisch een afspraak met u maken. De inspecteur heeft altijd een identiteitsbewijs bij zich. Wilt u zo vriendelijk zijn om hem binnen te laten in uw huis en berging? Het onderzoek duurt maximaal een uur. Ook maakt de inspecteur foto’s tijdens de inspectie in uw woning. 

De inspecteur heeft altijd een identiteitsbewijs bij zich. Vraag daar gerust naar! Vertrouwt u de aanbeller niet? Laat hem dan buiten wachten en bel Casade op 0800 55 222 22. Dan controleren wij of zijn verhaal klopt.

U ontvangt de resultaten van het onderzoek  
Alle bewoners van een huis dat voor 1994 gebouwd is, ontvangen in 2020 een brief van ons. Daarin staan de resultaten van het onderzoek. Als er asbest aanwezig is, bepalen we of het verwijderd moet worden. Dat gaat op een zeer zorgvuldige, veilige manier. U ontvangt daar dan ruim op tijd uitgebreide informatie over.  

Asbest golfplaten
Daarnaast gaan we alle asbest golfplaten daken van bergingen vervangen door asbestvrije golfplaten. Bij een paar honderd woningen hebben we dat inmiddels gedaan. Als uw berging een asbesthoudend dak heeft, gaan we dat voor 2024 vervangen. Natuurlijk informeren we u op tijd als het dak van uw berging vervangen wordt.

Hebt u zelf asbest gebruikt?
Hebt u asbest op een schuurtje dat u zelf geplaatst hebt? Of hebt u andere asbest toegepast? Dan betaalt Casade de kosten voor het verwijderen van dit asbest. Neem gerust contact met ons op, als u uw golfplaten (gratis) wilt laten verwijderen door Casade. U moet dan wel nog zelf voor nieuwe dakbedekking zorgen.  

Vragen? 
Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt over asbest in uw woning of berging. We begrijpen dat u zeker wilt weten hoe het zit! Of lees meer over asbest op www.casade.nl/asbest.