Asbest inventarisatie bij 800 woningen

Steekproef
In woningen die voor 1994 gebouwd zijn, kan asbest zitten. We willen weten waar dat het geval is. We kunnen niet al onze woningen onderzoeken. Daarom doen we een steekproef. Bij een steekproef bekijken en onderzoeken we 10% van de woningen ouder dan 1994. Een inspectiebedrijf gespecialiseerd in asbestonderzoek, SGS Search, onderzoekt 800 woningen op asbest. Dat heet een asbestinventarisatie. Zij doen dat van september 2019 tot en met maart 2020.

Wat betekent dit voor onze huurders? Deze info staat in de brief die zij ontvangen:

  • Wordt uw huis onderzocht? De inspecteur van SGS Search kan aanbellen of telefonisch een afspraak met u maken.
  • De inspecteur van SGS Search heeft een identiteitsbewijs bij zich. Wilt u zo vriendelijk zijn om hem binnen te laten in uw huis en berging? Het onderzoek duurt maximaal een uur. Ook maakt de inspecteur foto’s tijdens de inspectie in uw woning.
  • De inspecteur laat een flyer bij u achter zodat u rustig terug kunt lezen wat het doel was van zijn bezoek.
  • U ontvangt in 2020 een brief van ons met de resultaten van het onderzoek. Als er asbest aanwezig is, bepalen we of het verwijderd moet worden. Dat gaat op een zeer zorgvuldige, veilige manier. U ontvangt daar dan ruim op tijd uitgebreide informatie over.

Wat als uw huis niet wordt onderzocht?
Als uw huis niet in de steekproef zit, komt SGS Search niet bij u langs. U ontvangt wel in 2020 een brief van ons met de resultaten van het asbest onderzoek en hoe het verder gaat.

Vragen?
Lees meer over asbest op www.casade.nl/asbest of neem gerust contact met ons op.