Bouw appartementen Trappistenstraat gestart!

De 45 maisonnettewoningen aan de Trappistenstraat in Dongen zijn gesloopt. De afgelopen weken zijn de voorbereidingen getroffen voor de nieuwbouw van 72 Nul-Op-de-Meter (NOM)huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen. Met de bouw van deze energiezuinige appartementen werken we aan twee belangrijke pijlers uit ons ondernemingsplan: duurzaamheid en betaalbaar wonen. De bouw wordt uitgevoerd door Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden.

Start bouw
Op donderdag 16 mei is het officiële startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden. Dit gebeurde met de onthulling van een bouwbord op de hoek
Trappistenstraat/rotonde Middellaan door wethouder Bea van Beers, directeur René Beks van Hendriks Coppelmans Bouwgroep en directeur/bestuurder Roel van Gurp van Casade.

Energiezuinig
De appartementen zijn volledig gasloos en voorzien van diverse duurzame energieopwekkers, zoals de zon en aardwarmte. Daardoor zijn de appartementen geschikt om, bij normaal gebruik, net zoveel energie op te wekken als energie te verbruiken. Het uiteindelijke resultaat hangt in de praktijk af van het gebruik van de bewoners. Om daadwerkelijk nul-op-de-meter te halen, is het bewonersgedrag de sleutel tot succes.

Energie Prestatie Vergoeding (EPV)
De appartementen hebben een huurprijs van € 527 tot maximaal € 651 (prijspeil 2019). De bewoners betalen daarnaast voor de duurzaamheidsinvestering een vast bedrag per maand, de Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Te huur via Woning in Zicht
In september bieden wij de appartementen te huur aan via de website van Woning In Zicht (www.woninginzicht.nl). Geïnteresseerden kunnen reageren op het aanbod bij Woning in Zicht als ze als woningzoekende staan ingeschreven. De woningen worden met voorrang aan woningzoekenden van 55 jaar of ouder toegewezen.