Casade doet aan struikroven

Struikroven: dat klinkt misschien gek, maar het is een duurzaam idee. Net als de materialenbank. Hoe het werkt? Heel simpel: we proberen materialen zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken. Wel zo duurzaam!

Struikroven
Als wij woningen gaan slopen, moeten ook tuinen en omliggend groen weg. Als het kan, bieden we bewoners voortaan de kans om dan eerst te komen ‘struikroven’. Bewoners kunnen het groen dan gratis komen ophalen en in hun eigen tuin planten. Dat is duurzaam voor het groen én voor de bewoners. Bovendien zijn we dan zichtbaar in de wijk en samen met bewoners aan de slag. Dit idee gaan we de komende tijd toepassen.

Materialenbank
We hebben sinds kort een abonnement bij de materialenbank GBM: www.gebruiktebouwmaterialen.com. Daarmee sluiten we aan bij een keten van leveranciers en afnemers om bouwmaterialen een tweede leven te geven.

medewerkers Casade en GBM met herbruikbare materialenOp de foto staan Karin, Marco, Barthel en Arie (laatste twee van GBM) met een gebruikte (maar schone en nog goede) wastafel, ventilatie-box, dakraam en groepenkast. Want hergebruik, daar gaat het om!