Casade verkoopt 108 woningen aan Coever Vastgoed

Waarom verkoopt Casade deze 108 woningen?
Casade bestaat om ervoor te zorgen dat mensen met een smalle beurs betaalbaar kunnen wonen. Onze woningen moeten passen bij onze doelgroep. En we zien de vraag van huurders veranderen naar kleinere, betaalbare huurwoningen. Deze 108 woningen zijn veelal groter en duurder, en sluiten dus niet aan op de (toekomstige) vraag.    

Goede afspraken voor huurders
Marco van Beurden, manager financiën en waardesturing bij Casade, vertelt: ‘Het was een uitgebreid en zorgvuldig traject om tot verkoop van deze woningen te komen. Mede door betrokkenheid van onze huurdersorganisatie SHC en de drie gemeenten hebben we met Coever Vastgoed goede afspraken voor de huurders kunnen maken. Zo zorgt Coever dat de woningen zeker nog meerdere jaren verhuurd blijven. Dat betekent dat de woningen behouden blijven voor het middensegment huurwoningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk. Casade heeft er alle vertrouwen in dat Coever Vastgoed een betrouwbare en goede verhuurder is.’

Met de opbrengst van de verkoop kunnen we sneller woningen toevoegen die beter voldoen aan de vraag van onze huurders. Dat doen we bijvoorbeeld door nieuwe woningen te bouwen en bestaande woningen grondig te verbeteren.