Casade verkoopt 109 woningen aan andere verhuurder

Casade is van plan 109 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk aan een andere verhuurder te verkopen. Met de opbrengst van de verkoop kan Casade sneller woningen toevoegen die tegemoet komen aan de vraag naar kleinere, betaalbare, gelijkvloerse woningen. De huurders van de 109 woningen zijn inmiddels geïnformeerd.

Vraag naar meer kleinere, betaalbare, gelijkvloerse huurwoningen

Casade-directeur Roel van Gurp: ‘Casade bestaat om ervoor te zorgen dat mensen met een smalle beurs betaalbaar kunnen wonen. Onze woningen moeten passen bij onze doelgroep. En we zien de vraag van onze doelgroep veranderen: het zijn vaak een- of tweepersoons huishoudens en zij willen kleinere, betaalbare, gelijkvloerse huurwoningen.’ Casade bezit echter veel grote eengezinswoningen en een aantal duurdere appartementen. Deze woningen sluiten dus minder aan op de toekomstige vraag. Daarom worden vanaf deze week 109 woningen in de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk te koop aangeboden. Professionele verhuurders kunnen een bod uitbrengen. Met de opbrengst van de verkoop kan Casade sneller woningen toevoegen die beter voldoen aan de vraag van huurders.

Huurders krijgen nieuwe verhuurder

Voor de 109 huurders betekent dit dat zij een nieuwe verhuurder krijgen. Tijdens informatieavonden zijn de huurders persoonlijk geïnformeerd over de verkoop en wat dit voor hen betekent. De huurdersbelangenorganisatie heeft vanaf het begin kritisch meegedacht over het voornemen van Casade en ook de gemeenten zijn betrokken. Van Gurp: ‘We pakken dit traject zorgvuldig aan en gaan op zoek naar een professionele verhuurder, die de rechten en plichten van onze huurders respecteert.’

Casade wordt in het verkooptraject begeleid door ABC Capital. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met Harmen de Raad via 026 - 35 232 32. De verwachting is dat de verkoop plaatsvindt in de eerste helft van 2018.