Doe mee aan ons onderzoek naar Tiny Wonen!

De interesse voor Tiny Wonen neemt toe. Deze bijzondere woonvorm is voor steeds meer mensen een bewuste keuze. Wij onderzoeken de mogelijkheid om Tiny Wonen bij Casade mogelijk te maken. Daarom zijn we op zoek naar mensen die met ons willen meedenken en
-doen! Spreekt Tiny Wonen u aan? Lees dan verder!

Minder huis en meer leven 
Het doel van woningcorporaties is zorgen dat mensen met een bescheiden inkomen, een fijn huis kunnen huren. De doelen van Tiny Wonen passen hierbij. De woonkosten zijn laag, wat u de kans geeft om geld te besparen of te besteden aan andere dingen die u belangrijk vindt.  
Maar er zijn meer voordelen. Door Tiny Wonen gaat u duurzaam met energie om en kunt u genieten van rust en ruimte om u heen. En voor een woningcorporatie is Tiny Wonen een kans om meer mensen een huis te bieden dat bij hun woonwensen past.  

Bouwgrond nuttig gebruiken 
Wij hebben op een aantal plaatsen grond in ons bezit waar nog geen bestemming voor is. Gemiddeld duurt het tien jaar voor die grond bebouwd is. Door daar een Tiny Wonen project te starten wordt de plek toch gebruikt zolang er geen huizen gebouwd worden. Zo bieden we meer woningzoekenden een kans op een woning! 

123 Tiny Casade 
Wij onderzoeken of we Tiny Wonen mogelijk kunnen maken voor onze woningzoekenden. In Nederland zijn op dit moment 122 groepen met Tiny Wonen bezig*. Wij zijn nummer 123! Daarom hebben wij ons project ‘123 Tiny Casade’ genoemd. Elk van de groepen onderzoekt op een eigen manier Tiny Wonen. Want iedere groep heeft andere wensen. 

Voor welke vorm van Tiny Wonen kiezen we? 

  • Maken we dezelfde Tiny woningen in een straatje? Of bieden we als experiment juist verschillende typen Tiny woningen aan?
  • Huurt u straks een Tiny woning bij Casade? Of huurt u de grond van ons, om er zelf uw Tiny woning op te zetten? 
  • Eerst bouwen en daarna op zoek naar een locatie? Of eerst een locatie zoeken en daarna bouwen? 


Wij zouden het heel leuk vinden als het project een kans krijgt. 123 Tiny Casade is inmiddels gestart met een aantal mensen die in de toekomst Tiny willen wonen. 

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Stuur dan een mail aan Rachel van Gaal via r.v.gaal@casade.nl.

 *bron: Tiny Wonen Nederland