Grote vraag naar huurwoningen

Grote vraag naar huurwoningen

De vraag naar huurwoningen is groter dan het aanbod. Casade gaat de komende jaren flink wat woningen bouwen, maar dat zal niet voldoende zijn. Daarnaast slopen we de komende tijd woningen om er nieuwe huizen voor in de plaats te bouwen. Huurders van die sloopwoningen krijgen voorrang op andere woningzoekenden. Alles bij elkaar zorgt dat voor krapte op de woningmarkt.

Tips voor starters

Uiteraard voelt ook de starter op de woningmarkt die krapte. Ook voor deze doelgroep bouwen we nieuwe woningen, zoals de 13 appartementen vorig jaar in het centrum van Kaatsheuvel aan het Anton Pieckplein. Maar daarmee is de huisvestingsvraag van de meeste starters nog niet beantwoord. Vier tips om jouw kans op een woning te vergroten:

1. Schrijf je in als woningzoekende
Het systeem van woningtoewijzing gaat in eerste instantie uit van inschrijftijd. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe eerder je voor een woning in aanmerking komt. Sta je nog niet ingeschreven als woningzoekende, dan adviseren we je dat snel te doen. Je schrijft je als woningzoekende in bij Woning in Zicht en dat kan wanneer je 18 jaar bent.

2. Doe mee met het systeem van loting
Bij Woning in Zicht worden sommige woningen via loting toegewezen en daarvoor geldt dan geen inschrijfduur. Je maakt dan evenveel kans op de woning als andere woningzoekenden die aan de loting meedoen.

3. Reageer op meer woningen
Door op meer woningen te reageren, vergroot je de kans dat je er een krijgt. Beperk je dus niet tot een bepaalde straat, wijk of plaats maar maak je zoekgebied zo groot mogelijk.
En dat geldt ook voor het type woningen. Zo zijn appartementen zonder lift minder geschikt voor senioren en gezinnen. Omdat zij minder reageren op dit woningtype, maak je hier als starter meer kans.

4. Misschien val je onder een voorrangsregel
Woning in Zicht werkt ook met voorrangsregels. Zo krijgen woningzoekenden in bijzondere situaties eerder een woning. Het kan zijn dat je als starter onder zo’n voorrangsregel valt. Op de website van Woning in Zicht lees je daar meer over.