Huurtoeslag is verruimd, controleer opnieuw of u er recht op heeft

Het gaat om ongeveer 115.000 huishoudens. Heeft u al opnieuw uitgerekend of u dit jaar wel recht hebt op huurtoeslag?

Geen inkomensgrens meer 
Sinds 1 januari 2020 is de maximale inkomensgrens vervallen. In 2019 kreeg u huurtoeslag als u onder de grens zat. In 2020 kijkt de Belastingdienst per huishouden naar de hoogte van de huur, uw leeftijd en de samenstelling van uw huishouden.  

Huurtoeslag mislopen
Veel ouderen dreigen geld mis te lopen volgens de ouderenbond ANBO.  U krijgt alleen huurtoeslag als u die aanvraagt, en veel mensen zijn niet op de hoogte van de veranderingen. Daarom begint de bond een voorlichtingscampagne en gaat ze ouderen helpen om te checken of ze recht hebben op huurtoeslag en hoe ze die kunnen aanvragen.  

Komt u in aanmerking voor huurtoeslag?
Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Maak dan een proefberekening ophttp://www.belastingdienst.nl/toeslagen. Voor vragen of advies belt u met de Belastingtelefoon: 0800 0543U kunt ook contact opnemen met ANBO als u lid bent van de ouderenbond. Zij kunnen het voor u controleren. Ook kunnen ze helpen met de aanvraag van de toeslag als u in aanmerking komt.  

Kreeg u al toeslag?
Ontving u al vóór 1 januari 2020 huurtoeslag? De Dienst Toeslagen zorgt er dan voor dat u automatisch de goede toeslag krijgt. 

Meer informatie over huurtoeslag vindt u op de website van de belastingdienst.