Huurverhoging 2021

De overheid heeft bepaald dat de huren van sociale huurwoningen in 2021 niet verhoogd mogen worden. De meeste huurders krijgen dit jaar dus geen huurverhoging. Huurders van vrije sector huurwoningen krijgen wel een huurverhoging, net als huurders van garages, parkeerplaatsen en bergingen. Voor sommige huurders verhogen we per 1 juli de servicekosten of de energieprestatievergoeding (EPV). Als dat voor u geldt, leest u dat in de brief die u voor 1 mei ontvangt.

Vraag & antwoord over de huurverhoging leest u op casade.nl/huurverhoging
 
Waarom wel een huurverhoging voor vrije sectorwoningen, parkeerplaatsen, garages en bergingen? 
De huur die we ontvangen, gebruiken we om onze woningen te onderhouden en nieuwe woningen te bouwen. Net als de kosten van een huishouden, stijgen ook elk jaar onze kosten. Door jaarlijks de huren iets te verhogen, kunnen wij onderhoud en nieuwbouw blijven betalen. Hiermee zorgen we ervoor dat we steeds voldoende goede woningen kunnen verhuren. 
De overheid heeft bepaald dat huren van sociale woningen niet verhoogd mogen worden vanwege de coronacrisis. De overheid betaalt ons hiervoor een vergoeding. Deze vergoeding ontvangen we niet voor vrije sectorwoningen, parkeerplaatsen, garages en bergingen. Vandaar dat we hier wel een huurverhoging vragen. 

Coronacrisis 
We worden nog steeds allemaal geraakt door de coronacrisis. Misschien heeft u hierdoor geen of minder inkomsten. En heeft u moeite om op tijd uw huur te betalen. Neem dan vooral contact met ons op. Wij vinden het erg belangrijk om u te helpen. Juist in deze tijd! Onze collega's van huurincasso kijken heel graag samen met u naar een oplossing. Bel gratis naar 0800 55 222 22.