Nieuwbouw GGzBreburg Heuvelstraat Dongen opgeleverd

Nieuwbouw
De nieuwbouw bestaat uit een blok van 18 appartementen (negen op de begane grond en negen op de eerste verdieping) en 30 woningen (15 begane grond en 15 op de verdieping) verdeeld over drie gebouwen. De woningen zijn allemaal ongeveer 50 m2 groot en hebben een eigen woon- en eetkamer inclusief keuken, slaapkamer, badkamer  en berging. Rondom de woningen is een mooie buitenruimte gemaakt waarin cliënten van GGz Breburg fijn kunnen verblijven.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding
Alle appartementen worden bewoond door cliënten met een zorgindicatie. Zij krijgen specialistische zorg, gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals. Het is individuele zorg afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

De cliënten verhuizen half januari naar hun nieuwe appartement. Op dit moment maakt GGz Breburg de appartementen klaar voor ingebruikname.