Persbericht: Al ruim 3.000 Casade-huurders lid van Zonnecoöperatie Dakenstroom

Via het verbeteringsprogramma Dakenstroom van wooncorporatie Casade komen op zo’n 500 eengezinswoningen meer dan 12.000 zonnepanelen. Van de collectieve zonne-energie die deze panelen opwekken, gaan ruim 3.000 Casade-huurders profiteren. Als lid van Zonnecoöperatie Dakenstroom krijgen zij namelijk 15 jaar lang korting op hun energiebelasting. De komende jaren blijven er zonnepanelen bij komen en kunnen dus nóg meer huurders lid worden van de coöperatie.

“Ik ben heel blij met dit succes”, zegt Joris Loefs van Zonnecoöperatie Dakenstroom enthousiast. Hij is vanaf de eerste plannen betrokken bij Dakenstroom. “We hebben de coöperatie opgericht, zodat zoveel mogelijk huurders van Casade kunnen profiteren van de zonne-energie. Dat gaat via een speciale regeling van de overheid”, vertelt Joris. “Inmiddels zijn ruim 4.200 zonnepanelen aangesloten en krijgt de eerste groep leden de korting van ongeveer € 70,- eind dit jaar op hun energierekening.”

Sámen voordeel
Casade maakt daken die aan onderhoud of vervanging toe zijn, klaar voor de toekomst. In 2050 moeten namelijk alle huizen gemiddeld CO2-neutraal zijn. Jan van Kessel, programmamanager duurzaamheid bij Casade: “De zonnepanelen zijn straks nodig als het gas uit die woning gaat. Maar we gebruiken ze nu voor collectieve opwekking. Zo hebben wij én onze huurders dus allemaal voordeel van Dakenstroom!”

Meer informatie op: www.onzedakenstroom.nl en www.casade.nl/dakenstroom