Persbericht: Begin mei start Casade de sloop van drie Bloemenoordflats in Waalwijk

In de wijk Bloemenoord in Waalwijk sloopt Casade zes flats met 240 appartementen. Er komen 250 nieuwe appartementen voor terug. De wooncorporatie start in mei met de sloop van de eerste fase: 120 appartementen aan de Valeriaanstraat en het Distelplein. Op dezelfde locatie komen 118 nieuwe en energiezuinige huurappartementen. De appartementen zijn Nul-Op-de-Meter (NOM) en verdeeld over drie gebouwen. Er komen vijf typen appartementen met een huurprijs tussen € 536 en € 737 (prijspeil 2020). Daarnaast betalen huurders een EnergiePrestatieVergoeding, ook wel EPV. Dit is een bijdrage voor de energiebesparende maatregelen die zijn genomen bij de bouw. De EPV vervangt grotendeels de energierekening.

Laatste voorbereidingen
Sinds 1 januari 2020 wonen er geen huurders meer in de 120 appartementen. Alle oorspronkelijke bewoners hebben andere woonruimte gevonden. Ook de bewoners die tijdelijk huurden zijn inmiddels verhuisd. Op dit moment werkt Casade aan de laatste voorbereidingen voor de sloop.

Duurzame appartementen in groene omgeving
Samen met een aantal partijen en een klankbordgroep van bewoners en omwonenden ontwikkelde Casade een plan met mooie appartementengebouwen in een parkachtige, groene omgeving. Alle appartementen worden Nul-Op-de-Meter. De zonnepanelen op het dak van de gebouwen wekken voldoende energie op voor de woningen. Door een goede isolatie is voor verwarming nog maar weinig energie nodig. Er is geen gas aanwezig en de bewoners koken elektrisch. De warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water.

Energiezuinig en betaalbaar
Directeur-bestuurder Roel van Gurp van Casade is blij met het nieuwbouwplan. “NOM woningen passen helemaal bij onze duurzaamheidsambitie. We bouwen al langer zo energiezuinig mogelijk. Dit is goed voor het milieu én biedt onze huurders meer comfort. Tegelijk willen we de woonlasten voor onze huurders betaalbaar houden. Deze energiezuinige appartementen maken dit mogelijk”, aldus Roel van Gurp.

Nieuwbouw start begin 2021
In totaal sloopt Casade zes flats met 240 appartementen en bouwt 250 nieuwe appartementen terug. Ook de drie flats aan de Esdoornstraat en het Larixplein worden namelijk vervangen. Casade verwacht begin 2021 te starten met de nieuwbouw aan de Valeriaanstraat en het Distelplein. BAM Wonen uit Eindhoven bouwt de zes nieuwe woongebouwen. Meer informatie over de Bloemenoordflats: www.casade.nl/bloemenoordflats.