Persbericht: Casade gaat zes Waalwijkse flats vervangen door nieuwbouw

Wooncorporatie Casade gaat in de komende vijf jaar 240 Waalwijkse appartementen slopen, met daarvoor nieuwbouw in de plaats. Het gaat om zes woongebouwen aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein. Uit onderzoek blijkt dat de woningen te veel technische beperkingen hebben om deze aan te kunnen passen aan de wensen en eisen van deze tijd. De huurders van de 240 woningen zijn inmiddels geïnformeerd.

Onderzoek
Jan van Kessel, vestigingsmanager bij Casade: ‘Het afgelopen jaar hebben wij de toekomst van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein uitgebreid onderzocht. We bekeken de mogelijkheden tot woningverbetering. We inventariseerden klachten van de bewoners en vroegen hen wat zij belangrijk vinden. En we onderzochten wat de toekomst vraagt van deze woningen. Uit het onderzoek blijkt dat de woningen te veel technische beperkingen hebben, om deze aan te kunnen passen aan de wensen en eisen van nu en de toekomst. Daarom gaan we de komende jaren de zes woongebouwen slopen en op die plek nieuwe appartementen bouwen.’

Zo snel mogelijk informeren
Casade kiest ervoor om bewoners direct te informeren nadat de keuze voor sloop gemaakt is. Van Kessel: ‘Het duurt nog wel even voordat we de woongebouwen gaan slopen. Toch vinden we het belangrijk om de sloop nu al bij bewoners aan te kondigen; zij hebben er recht op om dit bericht zo snel mogelijk van ons te horen. Dat we de sloop zo vroeg aankondigen, betekent wel dat we nog geen concrete nieuwbouwplannen hebben. We kunnen dus nog niet vertellen wat we precies gaan bouwen.’

Nog geen exacte planning
De zes gebouwen worden in fases gesloopt. Casade start met de drie flats aan het Distelplein en de Valeriaanstraat. Naar verwachting is dit begin 2020. Later volgen de drie flats aan de Esdoornstraat en het Larixplein. ‘Een exacte planning hebben we nog niet,’ aldus Van Kessel. ‘Eerst moeten we de nieuwbouwplannen uitwerken en uitvoeren. Daarbij moeten 240 huishoudens op een goede manier naar een andere woning verhuizen. Dat doen we allemaal uiterst zorgvuldig.’ De verwachting is dat over 5 jaar het gehele project is afgerond.

Persoonlijk
De huurders van de 240 woningen zijn gisteren persoonlijk geïnformeerd en kunnen volgende week voor meer informatie bij Casade terecht tijdens speciale inloopavonden. In de komende periode gaan medewerkers van Casade bij iedere huurder op huisbezoek om hun wensen en mogelijkheden te bespreken.