Persbericht: Casade start bouw 62 appartementen aan Grotestraat in Waalwijk

Het oude belastingkantoor en een aantal andere panden aan de Grotestraat in Waalwijk zijn al een tijdje geleden gesloopt. Op die locatie start wooncorporatie Casade nu de nieuwbouw van 62 Nul-Op-de-Meter (NOM) huurappartementen en een groepswoning. Met de bouw van deze energiezuinige appartementen zorgt Casade voor duurzaam en betaalbaar wonen. De bouw wordt uitgevoerd door BanBouw BV uit Nuenen.

De gebouwen
Op de plaats van het oude belastingkantoor De Schoenhoorn komt woongebouw De Schoenhoorn met 28 appartementen. Op de plaats van het oude kantoorpand van Casade en twee naastgelegen panden komt woongebouw De Zwikker met 34 appartementen en tien kamers in groepswoning Herlaarhof jeugdhulpverlening. Elk woongebouw heeft eigen parkeerplaatsen en een binnentuin.

Energiezuinig
De appartementen zijn erg energiezuinig, hebben geen gas en wekken duurzame energie op via de zon en aardwarmte. Bij gemiddeld gebruik wekken de appartementen net zoveel energie op als voor wonen nodig is. Natuurlijk bepaalt het aantal zonuren én de behoefte van de bewoners, of het verschil tussen het energieverbruik en de opwekking ook echt nul aangeeft.

Te huur via Woning in Zicht
In het voorjaar van 2021 biedt Casade de appartementen te huur aan via de website van Woning in Zicht (www.woninginzicht.nl). Geïnteresseerden kunnen reageren als zij bij Woning in Zicht als woningzoekenden staan ingeschreven.

Meer informatie over de appartementen: www.casade.nl/grotestraat.