Persbericht: Casade viert eerste Nul-Op-de-Meter woningen in gemeente Waalwijk

Aan de Akkerwinde in Sprang-Capelle verbouwde wooncorporatie Casade vijf bestaande eengezinswoningen naar ‘Nul-Op-de-Meter’. Het zijn de eerste NOM woningen in de gemeente Waalwijk. En dat vierde Casade vanmiddag samen met de bouwer KnaapenGroep, wethouder Eric Daandels en zo’n 40 betrokkenen.

Verbouwing in bewoonde staat
Begin april zijn de NOM woningen opgeleverd. Tijdens de verbouwing van ongeveer twaalf weken bleven de bewoners gewoon in hun huis wonen. “Dat was natuurlijk lang niet altijd prettig voor hen,” vertelt Alex Bögels, projectleider bij Casade. “Gelukkig kijken de bewoners positief terug op die periode en zijn blij met het eindresultaat.”

Gasloos en energieneutraal
Deze NOM woningen zijn onderdeel van Buurtaanpak Elzenerve in Sprang-Capelle. Hier verbeterde Casade in totaal 132 eengezinswoningen. De vijf woningen aan de Akkerwinde werden gasloos en energieneutraal. “De gevels en daken van de woningen zijn compleet vernieuwd, deze kregen als het ware een nieuwe, goed geïsoleerde jas.” legt Bögels uit. “Op het dak liggen zonnepanelen die energie opwekken. De verbeterde isolatie en nieuwe installaties zorgen ervoor dat deze energie voldoende is voor het verbruik van de woning.”

Toekomst
In de komende jaren gaat Casade meer bestaande woningen verbouwen naar NOM. Ook nieuwe woningen bouwt zij alleen nog maar energieneutraal of bijna energieneutraal. Hiermee sluit Casade aan bij de ambitie van de overheid dat in 2050 alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn.