Persbericht: De sloop van de eerste Bloemenoordflat in Waalwijk is gestart

Gisteren was het zover: een rupskraan startte met het afbreken van de eerste Bloemenoordflat aan de Valeriaanstraat in Waalwijk. Een gedenkwaardig moment. De zes flats in de wijk Bloemenoord die wooncorporatie Casade vervangt door nieuwe appartementen, staan er al 50 jaar. Veel Waalwijkers hebben er mooie herinneringen aan. De voormalige bewoners van de drie flats vlak bij het Bloemenoordplein konden de eerste sloopwerkzaamheden -door corona op afstand- bekijken.

Meekijken op afstand
In de afgelopen weken werd alleen nog binnen in de gebouwen gesloopt. Vanaf nu is de sloop ook echt aan de buitenkant zichtbaar. Casade had graag samen met de oud-bewoners stil willen staan bij dat moment. Maar door corona was een bijeenkomst niet mogelijk. Daarom filmde de corporatie deze eerste sloopwerkzaamheden. Zo konden de bewoners via Facebook dit gedenkwaardige moment tóch zien. Ook biedt Casade deze bewoners nog een klein stukje van het gebouw als tastbaar aandenken.

Sloop en nieuwbouw
Sloopbedrijf A. van Liempd voert de sloopwerkzaamheden van de drie flats aan de Valeriaanstraat en het Distelplein uit. Die werkzaamheden duren tot eind van dit jaar. Daarna start BAM Wonen uit Eindhoven met de bouw van drie duurzame woongebouwen met in totaal 118 appartementen. De gebouwen komen op hetzelfde terrein, maar op een iets andere plek dan de oude flats. Het ontwerp is gemaakt samen met een klankbordgroep van bewoners en omwonenden. In totaal vervangt Casade zes flats van 240 appartementen in Bloemenoord. Er komen 250 nieuwe, energiezuinige appartementen voor terug.

Meer informatie over de Bloemenoordflats vindt u op: www.casade.nl/bloemenoordflats.