Persbericht: Feestelijke opening Salviapark in Waalwijk

Op woensdag 28 september organiseerden wooncorporatie Casade en BAM Wonen de opening van Salviapark: drie woongebouwen met in totaal 118 duurzame appartementen. Voor dit feestelijk moment waren naast betrokken partijen ook bewoners en omwonenden uitgenodigd. De opening werd gevierd met een officiële handeling en voor alle aanwezigen een hapje en drankje.

Zo’n 100 genodigden waren die middag bij de opening aanwezig. Er werd gestart met korte toespraken van Casade’s directeur-bestuurder Roel van Gurp en BAM’s commercieel directeur zuid Jeffry Savelkoul. Daarna volgde de onthulling van een insectenhotel -een cadeau van BAM Wonen- in de tuin van Salviapark. Een informeel samenzijn met hapjes en drankjes sloot de feestelijke bijeenkomst af.

Oplevering en inrichting openbare ruimte
Het eerste woongebouw van Salviapark werd in december 2021 opgeleverd. In april 2022 kregen de laatste bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement. Samen met de gemeente Waalwijk is inmiddels de openbare ruimte ingericht, zoals de parkeerplaatsen en de parkachtige tuin rond de gebouwen. Er is plaats gemaakt voor spelen, ontmoeten, waterberging en biodiversiteit.

Vernieuwing Bloemenoord
Met Salviapark is het eerste deel van de vervanging van in totaal zes flats in de wijk Bloemenoord gereed. Binnenkort worden de drie flats aan de Esdoornstraat en het Larixplein gesloopt. De voorbereidingen zijn in volle gang. Op deze locatie komt Magnoliapark: drie woongebouwen met 132 appartementen en ook een parkachtige tuin. In 2023 start de bouw van dit nieuw stukje Bloemenoord.