Persbericht: Huurders Casade kunnen deelnemen aan Zonnecoöperatie Dakenstroom

Waarom Zonnecoöperatie Dakenstroom? 
Programmamanager Jan van Kessel: ‘We moeten onze woningen duurzamer maken. En dat willen we ook graag. Maar we willen ook dat de woonlasten niet te veel stijgen. Daarom bedachten we iets waar al onze huurders voordeel van hebben. Zo leggen we op verschillende daken van onze woningen zonnepanelen. De opgewekte energie van deze panelen gaat naar Zonnecoöperatie Dakenstroom. Dankzij subsidie van de overheid hoeven de leden van de zonnecoöperatie Dakenstroom geen belasting te betalen over de collectief opgewekte energie. De belasting is een groot deel van de prijs die je betaalt voor stroom. En het voordeel geldt voor alle huurders van Casade die lid zijn van de zonnecoöperatie. Dus ook als we op hun dak geen zonnepanelen leggen.

Voordeel voor huurders
Huurders kunnen lid worden door zich aan te melden en eenmalig € 0,30 over te maken. Zij krijgen dan vanaf 2022 tot 2035 voor drie zonnepanelen korting aan energiebelasting op hun energienota. ‘Die korting is elk jaar anders en op dit moment ongeveer € 70,- per jaar’, vertelt Van Kessel. ‘Zo werken wij samen met onze huurders aan een duurzamere toekomst en betaalbare woonlasten.

Online bijeenkomst 17 februari
Alle huurders krijgen deze week een brief met een unieke code om zich aan te melden. Meer informatie is te vinden op
www.onzedakenstroom.nl. Huurders die liever persoonlijke uitleg krijgen, kunnen zich aanmelden voor een online informatiebijeenkomst op woensdag 17 februari van 19:30 tot 20:30 uur. Aanmelden hiervoor kan via www.onzedakenstroom.nl.