Persbericht: Zonnig voordeel voor huurders van Casade

Samenwerking in Dakenstroom goed voor milieu én portemonnee!

Wooncorporatie Casade maakt haar woningen op allerlei manieren duurzamer. Zo krijgen in het programma Dakenstroom flink wat huizen een geheel nieuw en goed geïsoleerd dak. De zonnepanelen op die daken wekken collectieve energie op. Allereerst betekent dit voordeel voor de bewoners van die huizen. Maar ook andere Casade-huurders en niet te vergeten het milieu profiteren ervan. In Dakenstroom werken verschillende partijen samen. De eerste daken zijn inmiddels vervangen en sinds 19 september kunnen huurders lid worden van Zonnecoöperatie Dakenstroom. Leden krijgen tot 2035 korting op hun energiebelasting.

Van idee naar uitvoering
“We zijn blij dat we nu zover zijn,” vertelt Jan van Kessel, programmamanager duurzaamheid bij Casade. “Voordat je van een uniek idee naar uitvoering kunt, moet je heel wat uitwerken en voorbereiden. In Dongen, Sprang-Capelle en Waspik zijn eerder dit jaar de eerste nieuwe daken en zonnepanelen gelegd. En op dit moment krijgt een groep huizen in Waalwijk het ‘Dakenstroomdak’. We zijn ontzettend trots!”

Aanmelden voor Zonnecoöperatie Dakenstroom
Sinds 19 september kunnen alle huurders zich aanmelden voor Zonnecoöperatie Dakenstroom. Leden profiteren dankzij subsidie van de overheid van het belastingvoordeel van de opgewekte collectieve energie. Voor een eenmalig bedrag van € 0,30 krijgen zij dan een jaarlijks voordeel van ongeveer € 70,-. “Natuurlijk hoopten we dat onze huurders net zo enthousiast zouden zijn als wij”, vervolgt Van Kessel. “En met zo’n 1.500 aanmeldingen tot nu toe wordt onze hoop werkelijkheid!”

Voordeel door samenwerken
De voordelen die Dakenstroom opleveren, lukken alleen door een goede samenwerking. Zo maakte Casade het programma samen met gebouwverduurzamer INNAX en hielpen SlimRenoveren en Fier Dakcontrol met de uitwerking. Dakspecialisten Weijerseikhout en Coen Hagedoorn Brabocon ontwikkelden de daken en voeren de werkzaamheden uit. En huurdersbelangenorganisatie SHC is ook een van de partners. “Want het meest belangrijk zijn onze huurders”, daarover is Van Kessel duidelijk. “Alleen samen met hen kunnen we deze duurzame voordelen realiseren.”

Honderden daken
In de komende jaren vervangt Casade nog honderden daken en daar passen duizenden zonnepanelen op. Van Kessel: “We verwachten dat uiteindelijk ruim de helft van onze huurders van de duurzame opwekking kan profiteren.”


Uitvoering Dakenstroom in Dongen (Bron: RVFotoproducties Tilburg)

Meer informatie over Dakenstroom