Sloop en nieuwbouw Brabantpark in Dongen

Nieuwbouw
Op dezelfde locatie worden 47 gelijksoortige, energiezuinige woningen (met voorrang) voor senioren gebouwd. De huurprijs varieert van € 517,- tot max. € 597,- (prijspeil 2019). 33 woningen zijn volledig gelijkvloers, 14 woningen hebben een verdieping met een extra kamer. De slaapkamer en badkamer bevinden zich bij alle woningen op de begane grond. Aan de achterzijde krijgen de woningen een terras.

 

Terugkeergarantie
De huidige bewoners die in het Brabantpark woonden toen het sloopbesluit werd genomen, hebben een terugkeergarantie. Wie dat wil, kan straks naar de nieuwbouw. Voor het zover is verhuizen zij naar een tijdelijke woning in het Brabantpark. Dat is mogelijk omdat we de woningen in twee fases slopen en bouwen. De sloopwerkzaamheden starten in het najaar van 2019. De start van de bouw van de nieuwe woningen staat voor het eerste kwartaal van 2020 gepland. De woningen worden in 2020 te huur aangeboden via www.woninginzicht.nl.

 

Informatieavond
Op woensdag 27 maart 2019 organiseerden wij samen met de gemeente Dongen een informatieavond voor bewoners van het Brabantpark en omwonenden in Ontmoetingsruimte Europlus. We lichtten het plan toe en Connie Gorisse van de gemeente Dongen vertelde over de procedurele stappen die nodig zijn om de nieuwbouw mogelijk te maken.  

 

Ontwerpbestemmingsplan
De ligging van de nieuwe woningen is anders dan in de huidige situatie. Daarom is er een nieuw bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan ligt sinds vrijdag 22 maart 2019 tot en met donderdag 2 mei 2019 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis. De gemeenteraad neemt naar verwachting op 4 juli 2019 een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. 

(Afbeelding is een voorlopig ontwerp. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend)